Punterwerf Wildeboer

Verhuur eikenhouten boot met geruisloze elektromotor. In Giethoorn Noord, aan de rand van dit mooie waterdorp.

Foto's & Video's

Punterwerf Wildeboer

In Giethoorn Noord, aan de rand van dit mooie waterdorp, staat nog een van de laatste twee punterwerven van Giethoorn. Een gastvrij ambachtelijk familiebedrijf, dat al sinds 1933 op de huidige locatie gevestigd is en waarbij de liefde voor de punter al generaties lang wordt doorgegeven.

Vanaf onze Punterwerf kunt u een vaartocht maken in een "bij ons op de werf gebouwde" eikenhouten punter. De punter is een zeer stabiele en veilige boot. Hij werd van oudsher overal voor ingezet, want wegen waren er niet, alles ging per boot. Men voer vroeger alleen maar met de vaarboom. Dit is het bekende “punteren” door de grachten. Giethoorn is hierdoor beroemd geworden!

U vindt comfort en veiligheid belangrijk? Wij ook!

Daarom hebben we onze boot iets breder gemaakt en extra in de boorden verhoogd. Daardoor is het nog ruimer aan boord en de boot nog veiliger. Bovendien heeft u zo minder last van het buiswater op de meren en bij wat meer wind. De boten zijn voorzien van ruime zitkisten waar u uw spullen in kunt opbergen en waarop u gezellig naar elkaar toe kunt zitten. Doordat de punter is gemaakt van eikenhout ligt hij heel stabiel in het water. Onze boot heeft een kussenset en voor de frissere dagen hebben we lekkere warme fleecedekens voor u. De punter is geschikt voor 8 volwassen personen.

Kortom, dé ideale verhuurboot!

Beleef dit adembenemende natuurrijke gebied van het Nationaal park Weerribben en Wieden vanuit het water.

Wat maakt varen in Giethoorn zo leuk?

Vanuit onze werf kunt u met de boot verschillende kanten op om deze prachtige omgeving te ontdekken. Gaat u voor de rust, dan vaart u richting de Weerribben, door de dorpsgracht van Dwarsgracht of maakt u een boottocht door het schilderachtige Giethoorn Noord en het natuurgebied rondom de dorpskern. Houdt u meer van een gezellige drukte, dan kunt u naar de dorpsgracht van Giethoorn Zuid. Het dorp is erg fotogeniek met zijn sprookjesachtige taferelen, paden, waterwegen en talloze bruggetjes, mooie rietgedekte boerderijen en prachtig aangelegde tuinen. U kunt dan onderweg even van de boot afstappen bij een uitnodigend terras, een museum, een aanlegsteiger bij een rietkraag of aan het eilandje midden op het Bovenwijde.

De elektromotor van de punter is eenvoudig te bedienen. Voordat u vertrekt geven wij u graag een uitgebreide uitleg over de vaarroutes en de motor en ontvangt u de vaarkaart mee voor onderweg. Het parkeren bij ons is gratis! Net als het zwemvest voor de kinderen. Veiligheid gaat boven alles!

Deze punter huren kost € 30,- per uur. De dagprijs is € 150,- (max 8 uur)

U kunt direct online (op onze website) een boot huren. De hele dag of voor een dagdeel. U mag ook bellen voor een telefonische reservering tel.0521-361203 / 06-54258546

Natuurtochten met gids

Vroege Vogeltocht

Varen in en rondom Giethoorn is een bijzondere belevenis. Maar wil je de fraaiheid van het dorp ervaren in de stilte van een vroege morgen en de rijke natuur rondom zien en horen ontwaken? Maak dan een Vroege Vogeltocht vanaf Punterwerf Wildeboer. Wie vogels wil zien (en horen) weet dat je ’s morgens vroeg de meeste kans maakt! U moet er wat voor over hebben; we vertrekken om 05.30 uur stipt! Maar op dat vroege uur met een elektrisch aangedreven boot langs moerasbossen en rietlanden varen met niemand om je heen is een ervaring om nooit te vergeten. Vogelspotters kunnen hun hart ophalen door de grote diversiteit weide- en moerasvogels die we onderweg tegenkomen. De schipper zal niet nalaten u veel over vogels en het gebied te vertellen. Ook de geschiedenis van het dorp Giethoorn komt aan bod; van haar eerste bewoners die hier 800 jaar geleden neerstreken tot en met de jongere generaties die samen dit gebied hebben gevormd. Kortom een zeer aan te bevelen vaartocht van 2,5 uur! Vergeet niet uw verrekijker mee te nemen. Aan boord staan comfortabele stoelen en er liggen fijne fleecedekens voor u klaar, mocht daar behoefte aan zijn. Voor onderweg nemen we ook iets mee; het zal u aan niets ontbreken! Rond 08.00 uur leggen we weer aan bij de werf en is de rest van Nederland wakker! Voor meer info en prijzen verwijzen we u graag naar onze website; www.punterwerf.com

Punterwerf Wildeboer, Beulakerweg 48, 8355 AJ Giethoorn Tel 0521-361203 of 06-54258546 Email: Yvonnewildeboer@gmail.com

U kunt op een later tijdstip ook de natuurtocht en de zomeravondvaart boeken. Voor meer info kunt u een kijkje nemen op onze website.

Indien u gaat varen met uw eigen gezelschap, kunt u ook een tijd kiezen wat het beste past. Wij overleggen dit graag met de schipper.

Contact

Adres
Beulakerweg 48
8355AJ Giethoorn
Telefoon
0521-361203 / 06-54258546
Online
www.punterwerf.nl
E-mail

Tip je vrienden

twitter facebook