navigatie overslaan

Stichting Zwartsluizer Botter ZS13

Beleef het Zwartewater vaar mee met de historische botter ZS13 De wind door uw haren, de ondergaande zon in uw gezicht en een lichte deining onder uw voeten. U voelt de dagelijkse dingen geleidelijk van u afglijden. De zeilen hijsen van de oudste nog varende botter van Nederland.

Met dit nostalgische Vissersschip Botter ZS13, recentelijk nog weer gerestaureerd, zijn er tal van mogelijkheden.

In de maanden juli en augustus zijn er avondtochten op de dinsdag- en donderdag, we vertrekken om 18.00 uur, er moet wel gereserveerd worden i.v.m. het aantal passagiers. Je kunt actief meezeilen met de bemanning, samen de trossen losgooien en de zeilen hijsen, of geniet van de schitterende omgeving en van een ongekend gevoel dat het varen met zo'n bijzonder vissersschip en het waterlandschap van de Kop van Overijssel je geeft.

Het is ook mogelijk om de Botter ZS13 te huren en altijd met schipper en maat voor een dagdeel en/of een hele dag (dan wordt er een rondje gemaakt, Zwartsluis, Vollenhove, Blokzijl, Beulaker, Zwartsluis). in overleg met het boekingskantoor kan er voor de catering gezorgd worden of u neemt zelf eten en drinken mee.

Ook als bedrijf kunt u een teambuildingsdag organiseren en gebruik maken van het Botterhuus en actief met uw personeel zeilen of varen.

Alle tochten vertrekken vanaf het Botterhuus, aan de Mastenmakerstraat 17 te Zwartsluis.

Voor informatie en/of boekingen kunt u bellen of mailen met het Boekingskantoor de "Weijsberg" van de Stichting Zwartsluis Botter ZS13, telefoon 038 3867431 of info@weijsberg.nl