Wijngaard Maronesse

In de wijngaard kunt u rondkijken hoe de druiven groeien. In de bezoekersruimte komt u van alles te weten over de wijnbouw in Nederland. Laat u verrassen door de smaak van Nederlandse wijn tijdens een proeverij.

Foto's & Video's

Als u ons wilt bezoeken dan kan dat, wij geven rondleidingen en wijnproeverijen met onze wijnen. U kunt de Maronesse-wijnen, een witte Johanniter, een Maronesse Wit en een Rosé proeven en beoordelen en vervolgens de prachtige rode, fruitige of barrique-wijn. Als feestelijke inzending hebben we de Polderparel, een sprankelende en een prachtige Champagne met de naam Charico.

We hebben een ruimte voor groepen ingericht die plaats biedt aan maximaal 45 personen. Deze ruimte wordt verwarmd met vloerverwarming, dus geschikt voor rondleidingen in de zomer en in de winter. In deze kamer leggen we de ups en downs van de wijngaard uit, we hebben ook een wijnkelder gebouwd. Dit vereiste een renovatie en deze kelder is klaar sinds eind 2006.

De wijnkelder is ook volledig vernieuwd met nieuwe machines, die in september 2008 in gebruik zijn genomen. We leggen ook uit hoe de wijn wordt gemaakt en we tonen u de apparatuur die daarvoor nodig is. Achter het bezoekersgedeelte is een nieuw buitenterras geïnstalleerd.

Nieuw bij ons is dat u ook een wandeling kunt maken, het Vuurtorenpad, de wandeling is 10 km lang en voert u over landbouwgrond en ook door onze wijngaard. U kunt bij ons beginnen en daarna genieten van de natuur. De wandeling is gratis en je kunt op je lopen eigen.

Openingstijden

Bezoek op afspraak


Contact

Adres
Steenwijkerweg 23
8316 RH Marknesse
Telefoon
0527-291236
Online
www.maronesse.nl
E-mail

Tip je vrienden

twitter facebook