Villa Rams Woerthe

Deze imposante villa werd gebouwd in 1899 en is een prachtig voorbeeld van de 'Nieuwe Kunst', de Nederlandse variant van de Jugendstil of art nouveau. De naam Rams Woerthe verwijst naar het weiland of 'woerthe' waarop de villa is gebouwd en dat ooit in het bezit was van een burgemeester genaamd 'Ram'.

Je bent van harte welkom in Rams Woerthe. Wist je dat dit ook wel het Downton Abbey van Overijssel wordt genoemd?

Het werd gebouwd voor de schatrijke familie Tromp Meesters. Het architectenbureau Van Gendt bouwde met dit huis één van hun duurste villa's. Dat kun je goed zien aan de zwierige smeedijzeren art nouveau-details, het kleurig glas-in-lood en de uitgebreide dienstvleugel. De villa heeft een gaaf bewaard art nouveau interieur waaraan bekende ontwerpers en decorateurs hebben meegewerkt. Imposant zijn de schilderingen, geglazuurde tegels, marmeren lambriseringen, enorme schouwen, het eiken-houten trappenhuis en het gebrandschilderde glas.

Combineer een rondleiding door deze prachtige villa met een bezoek aan het Hildo Krop Musuem, een diner, lezing of aangeklede borrel. Er is van alles mogelijk in het gastvrije Rams Woerthe.

Kom je langs?

Contact

Adres
Gasthuislaan 2
8331 LV Steenwijk
Online
www.museumhuizen.nl/nl/villa-rams-woerthe

Tip je vrienden

twitter facebook