UIT in de regio

De beste corona-proof uitjes in Weerribben-Wieden

Leestijd 5 minuten

Wil je graag uitjes ondernemen, maar je ondertussen wel houden aan de anderhalve meter maatregel? In Weerribben-Wieden zijn er genoeg leuke uitjes die ook nog corona-proof zijn. Ga de natuur in waar de anderhalve meter afstand makkelijker te onderhouden is. Of kies er juist voor om naar binnen te gaan, want in Weerribben-Wieden zijn er ook leuke uitjes die binnen plaatsvinden én corona-proof zijn. Er is dus genoeg te doen in Weerribben-Wieden tijdens de coronacrisis. Blijf dus niet thuiszitten, maar bekijk dit lijstje en ga op pad!

Erop uit in de natuur

Trek jij er ook zo graag op uit? Stap op de fiets of trek je wandelschoenen aan en geniet van de natuur in Weerribben-Wieden. Kies een mooie route uit of plan je eigen route langs de mooiste plekjes in het landschap. Met wandelen of fietsen kan je meestal wel anderhalf meter afstand houden dus is dit een leuk corona-proof uitje. Sommige fietspaden zijn wel net iets te smal waardoor er restricties zijn toegepast. Kijk daarom vooraf altijd even op de website van Gemeente Steenwijkerland om erachter te komen waar je wel en niet mag fietsen.

Corona-proof uitjes voor kids

Weerribben-Wieden biedt ook verschillende uitjes voor de kids. Er is binnen en buiten van alles te beleven. Ga in de winter naar een dierenpark en bezoek Taman Indonesia. In de winter kan je hier genieten van een cultureel winterprogramma genaamd Wayang Stories waarin dit Indonesische poppentheater centraal staat. Dit programma volgt de RIVM-richtlijnen volledig waardoor een veilig bezoek gegarandeerd is. Wil je iets meer actie? Bezoek dan Klimbos Paasloo en klauter je weg door verschillende parcours hoog in de bomen. Het Klimbos voldoet aan alle maatregels en omdat het buiten is kun je de anderhalf meter afstand goed bewaren. Zo zijn er nog veel meer leuke corona-proof uitjes voor de kids.

Varen met voldoende afstand

Geniet van de omgeving vanaf het water. De waterrijke omgeving van Weerribben-Wieden is perfect voor boottochtjes. Huur een boot of ga mee op een rondvaartboot en ontdek de mooie natuurgebieden. Ook nu met corona kun je nog heerlijk het water op en genieten van al het moois. Kom smalle grachtjes en grote meren tegen en ontdek de schoonheid van het gebied. Giethoorn en omgeving bezitten alles om varen aantrekkelijk te maken. Daarnaast is er ook nog een groot aanbod aan vaartuigen om Hollands Venetië te betreden. Van de authentieke punter tot de avontuurlijke aquabubbel. Aan jou de keus! Op de verschillende vaartuigen kun je ook anderhalf meter afstand houden wat het een leuk corona-proof uitje maakt.

Ontdek de geschiedenis

Meer weten of de cultuur en geschiedenis van Weerribben-Wieden? Bezoek dan een van de musea en ontdek de interessante geschiedenis en cultuur van het gebied. Neem bijvoorbeeld het Stadsmuseum Steenwijk waar je leert over de geschiedenis van de stad. Of bekijk de mooiste collectie mineralen en fossielen bij Museum De Oude Aarde. Of ga terug in de tijd naar de ouderwetse kermis bij het Kermis- en Circusmuseum. In de dorpen en steden van deze regio zijn dus genoeg musea te vinden waar je de historie en cultuur ontdekt. Alle musea handhaven de anderhalve meter samenleving en garanderen daarmee een veilig bezoek.

Op pad met de beleefknapzak

Ontdek de omgeving op een leuke manier met de corona-proof beleefknapzak. Trek met je gezin en de knapzak de natuur in waar ruimte genoeg is. Er zijn twee verschillende knapzakken gemaakt waarbij elke zak een aantal materialen heeft om de natuur te beleven. In elke knapzak zit een beleefkaart die vol staat met leuke activiteiten en plekken om te bezoeken in Weerribben-Wieden. Met de knapzak kan je van alles doen zoals je eigen mondkapje of bandana maken of doe er leuke spelletjes mee, bijvoorbeeld blindemannetje. In de knapzak zit ook een bamboestok waar je boter kaas en eieren mee kan spelen of waar je bijzondere natuurvondsten aan op kunt hangen. Met de knapzak kun je dus van alles beleven in de natuur en dat ook nog eens corona-proof.

Vogels spotten

Weerribben-Wieden zit vol met bijzondere en vaak zeldzame soorten vogels. Deze vogels spot je het beste vanuit de vogelkijkhutten op de mooiste plekken in het gebied. Neem je verrekijker en camera mee en zie ze vliegen. Een goede plek om kolonievogels te spotten is de Auken tussen Giethoorn en Steenwijk. Hier vind je lepelaars, purperreigers en roerdompen. Ook kun je naar de Beulakerpolder gaan waar baardmannetjes en snorren te vinden zijn. Naast vogels vind je ook veel libellen in de Weerribben. In het gebied zijn wel vijftig soorten libellen waargenomen waardoor de Weerribben de meest libellenrijke natuurgebied van Nederland is. De vogelkijkhutten staan in de natuur en hebben genoeg ruimte om de anderhalve meter samenleving te behouden.

Beulakerwijde
Beulakerwijde

Het Downtown Abbey van Overijssel

Trek je wandelschoenen aan of stap op de fiets en ga dit najaar naar museumhuis Rams Woerthe. De villa is gebouwd voor de schatrijke familie Tromp Meesters. Het is één van de duurste villa’s die architectenbureau Van Gendt heeft gebouwd. Dit kun je ook zien aan de zwierige smeedijzeren, art nouveau-details, het kleurig glas-in-lood en de uitgebreide dienstvleugel. De villa heeft een prachtig interieur waaraan bekende ontwerpers en decorateurs hebben meegewerkt. Vanuit de serre in het museum huis heb je een goed uitzicht op de herten en de mooie herfstkleuren van het park. Het museumhuis is volledig corona-proof gemaakt en is daarom ook een perfect corona-proof uitje.

Rams Woerthe
Rams Woerthe

Dark Sky in de Weerribben

Geïnteresseerd in het heelal? Kies dan voor het Dark Sky in de Weerribben astronomie arrangement. Begin eerst met een heerlijk diner bij restaurant Het Doevehuis en vaar daarna met een overdekte boot richting Sterrenwacht de Weerribben. Hier wordt je meegenomen door tijd en ruimte en mag je als klap op de vuurpool zelf door de telescoop kijken om het wonder van de kosmos te zien.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

 1. Cultuur

  Kleurrijke bloemencorso's en gondelvaarten

 2. Cultuur

  De 4 leukste (stads)wandelingen met gids

 3. Ontdek alle verhalen van toen en nu

  Sfeervolle Zuiderzeestadjes op de grens van het nieuwe land

 4. Ontdek alle verhalen van toen en nu

  De geschiedenis komt tot leven in het heden

Tip je vrienden

twitter facebook