De highlights van streekambassadeurs Hennie en Hilda

Geschreven door

Hilda & Hennie

Leestijd 2 minuten

Hennie van Steden en Hilda Winters zijn trotse inwoners van de regio. Ze promoten de regio vrijwillig tijdens beurzen en werken beide ook al belangeloos bij VVV Giethoorn. Beide zussen kennen de streek natuurlijk door en door. Ze stellen een aantal bijzondere plekken in het gebied voor.

THEESCHENKERIJ ’T LEEUWTERVELD

Hilda: “Een prachtige rustplek tijdens een lange fiets- of wandeltocht. Als je een beetje bezweet aan komt, drink je daar heerlijk koffie of thee. Met een gebakje natuurlijk, want ze maken alles zelf met streek- en biologische producten. Middenin de natuur met een mooi uitzicht op dijk en weilanden. Je vindt deze theeschenkerij tussen Sint Jansklooster en Vollenhove. ”

CAFÉ DE STEEN

Hennie: “Ouderwets gezellig café in koloniedorp Willemsoord. De gehaktballen mag je daar niet overslaan. Dit is ook een leuke zaak voor motorrijders. En regelmatig houden ze hier muziekavonden. Heel fijn dat we nog een aantal van dit soort zaken in onze regio hebben.”

Heel fijn dat we nog een aantal van dit soort zaken in onze regio hebben.”

TAMAN INDONESIA

Hennie: “Een dierentuin in Kallenkote. Helemaal in Indonesische sferen. Alleen daarom verwacht je dit park al niet in onze regio. Echt een uitje voor het hele gezin. Met bijzondere dieren, een leuke sfeer en een mooie winkel.”

WATERBUFFELFARM

Hilda: “Deze locatie net buiten Oldemarkt raad ik gezinnen vaak aan. Dit is een boerderij, maar dan met waterbuffels. Enorme beesten. En bij de boerderij is een mooie winkel met veel producten uit de Weerribben. Ze bieden ook arrangementen met een rondleiding aan.”

TUK’S THEEHUIS

Hennie: “Bijzondere plek aan de rand van het bos. Na een wandeling over de Woldberg kom je hier heerlijk tot rust met een kopje thee met wat lekkers. De kannen zijn zo groot dat je rustig een paar uur zit. Voor de kinderen is er een leuke speeltuin en je loopt zo naar een uitkijktoren toe.”

Hilda & Hennie

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

 1. Op en om het water

  Suppen in het mooiste SUP-gebied van Nederland

 2. Water

  Waarom kanovaren het hele jaar onvergetelijk is

  Lian van Doorn
 3. Water

  In de winter kanoën in Nationaal Park Weerribben-Wieden? Beleef een unieke ervaring.

 4. Wat is er in de winter te doen in de omgeving van Giethoorn? 7 wintertips!

Tip je vrienden

twitter facebook