1. UIT in de regio

  De 6 leukste activiteiten in de Weerribben-Wieden, doe jij ze allemaal?

  In Nationaal Park in de Weerribben-Wieden is er genoeg te doen om je ogen de kost te geven met de prachtige Nederlandse natuur en echt tot rust te komen. Hierbij de 6 beste activiteiten om je onder te dompelen in de Nederlandse natuur van de Weerribben-Wieden.

 2. 6/6

  6.

  Een ontdekkingstocht met de boswachter in de Weerribben

  Als je veel wilt weten over de natuur in het Nationaal Park is dit het beste uitje. Samen met de boswachter vaar je rond in het landschap, terwijl hij je van alles kan vertellen over het landschap van water, bomen, omvangrijke rietvelden en bijzondere vogels die er leven. En al het wild is goed te spotten, want de rit is in een fluisterboot. Ongestoord genieten dus.

 3. 5/6

  5.

  De kooiker en zijn eendenkooi in Kalenberg

  Heb je wel eens van het beroep kooiker gehoord? In de Eendenkooi Kloostertuin in Kalenberg kan de kooiker je ontzettend veel over vertellen, het is namelijk een eeuwenoud vak! In deze eendenkooi kan een mooie wandeling worden gemaakt. Een plek van rust en stilte, omringd door het groen.

 4. 4/6

  4.

  Een vaartocht door de ogen van een fotograaf

  Tijdens een lezing, die voorafgaat aan de vaartocht, zal een natuurfotograaf zijn kennis met je delen over de verschillende prachtige dingen die hij in de natuur tegen komt: de grote vuurvlinder bijvoorbeeld, verschillende vogels en de bijzondere flora. Misschien dat hij ook jouw manier van kijken tijdens de vaartocht erna wel verbreedt?

 5. 3/6

  3.

  Een vaartocht naar het verdronken dorp Beulake

  In 1776 verdronk het dropje Beulake door hevige stormvloeden, maar de kerktoren heeft het nog tot 1825 overleefd. Tot deze ook werd verwoest tijdens een storm in november. Tijdens de vaartocht vaar je daadwerkelijk over het dorpje Beulake, dat zich nu in de Beulakerwijde bevindt. De schipper zal je het hele verhaal vertellen van het dorpje.

 6. 2/6

  2.

  Een vaartocht naar de Eendenkooi in Dwarsgracht

  De vaartocht neemt je eerst mee naar het pittoreske dorpje Dwarsgracht voordat je arriveert bij de eendenkooi. De Eendenkooi in Dwarsgracht is benoemd tot natuurmoment en ligt verscholen tussen de dichte begroeiing en hoge bomen. Tijdens deze vaartocht van drieƫnhalf uur kun je vooral in alle rust genieten van de Wiedense natuur en het pittoreske dorpje.

 7. 1/6

  1.

  Een uitstapje op drijvend land!

  Alvorens op een drijvend land aan te komen is er een vaartocht die langs de meest prachtige bloemen gaat. De hooilandjes, waar al deze bloemen groeien, staan in de lente vol met pinksterbloemen, dotterbloemen, koekoeksbloemen en nog veel meer. Maar ook in het water zijn prachtige planten te vinden als de waterdrieblad, de gele plot en de witte waterlelie.

 1. Cultuur

  Kleurrijke bloemencorso's en gondelvaarten in Weerribben-Wieden

 2. Cultuur

  Supertof en informatief; de 4 leukste (stads)wandelingen met gids

 3. Ontdek alle verhalen van toen en nu

  Sfeervolle Zuiderzeestadjes op de grens van het nieuwe land

 4. Ontdek alle verhalen van toen en nu

  De geschiedenis komt tot leven in het heden

Tip je vrienden

twitter facebook