Over de grens

Een kleurrijke prachtige polder, precies naast Weerribben-Wieden

Leestijd 2 minuten

Polders saai? Dikke kans dat je dan nog nooit in de Noordoostpolder bent geweest. In dit nieuwe land, grenzend aan Weerribben-Wieden, bruist het van de activiteiten. Bezoek bijvoorbeeld het voormalige eiland Schokland (UNESCO werelderfgoed!) of het Waterloopbos van Natuurmonumenten: een fascinerend bos vol schaalmodellen van het Waterloopkundig Laboratorium.

Pioniers

Mannen van staal maakten van de Zuiderzee een polder. Ze bereidden de komst van boeren en arbeiders uit het hele land voor: vakmensen die pas na een pittige selectie een toekomst in het nieuwe land mochten opbouwen. Deze pioniers maakten van de Noordoostpolder het beste agrarische gebied van Nederland.

Nieuwe land

Een nieuw land met nieuwe kansen. Ook 75 jaar na de inpoldering ontstaan nog nieuwe initiatieven. Bezoek het strand of de ‘wildste tuin’ van Netl, doe actief bij De Strandhoeve of struin rond in een boerderijwinkel. De benen strekken? Dat kan uitstekend in het Voorsterbos of het Kuinderbos.

Nieuwe oogst

Elk jaar opnieuw schenkt de vruchtbare poldergrond de lekkerste groente- en fruitsoorten. Die belanden in duizenden winkels en supermarkten. Of in de talrijke boerderijwinkels in de Noordoostpolder zelf. Ontdek het mooie assortiment van deze zaken!

Tulpen

Prachtig gezicht in april en mei: eindeloze velden vol bont gekleurde tulpen! Een speciale route leidt bezoekers langs de mooiste en kleurrijkste plekken. Neem vooral de camera mee tijdens dit Tulpenfestival!

Orchideeën

De Noordoostpolder is niet alleen het land van de tulpen. Bij Luttelgeest staat een van de grootste publiekstrekkers van het nieuwe land: de Orchideeënhoeve. Dagelijks genieten duizenden mensen van de prachtig aangelegde tropische tuinen, de vlindervallei en veel andere attracties. Voor de kinderen is er een uitdagende speeltuin!

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

 1. Deelfietsen: oplossing voor meer mobiliteit van inwoners en toeristen

 2. Op en om het water

  Suppen in het mooiste SUP-gebied van Nederland

 3. Water

  Waarom kanovaren het hele jaar onvergetelijk is

  Lian van Doorn
 4. Water

  In de winter kanoën in Nationaal Park Weerribben-Wieden? Beleef een unieke ervaring.

Tip je vrienden

twitter facebook