Cultuur

Kleurrijke bloemencorso's en gondelvaarten

Leestijd 2 minuten

Miljoenen bloemetjes buiten zetten

Dat doen de deelnemers aan de grote bloemencorso’s van Sint Jansklooster en Vollenhove. Tienduizenden mensen bewonderen daar in augustus de kunstzinnige dahliareuzen die tot het immaterieel erfgoed van Nederland behoren.

Sint Jansklooster
Het grootste verlichte corso van Europa. Dat trekt op de derde vrijdagavond in augustus door de straten van Sint Jansklooster. Ook ’s middags bekijken al veel mensen de razendknap gebouwde dahliawagens. De wagenbouwers werken bijna het hele jaar aan deze creaties, waarbij ze in de laatste dagen de hulp krijgen van meer dan duizend vrijwilligers die van heinde en verre naar Sint Jansklooster komen.

Bestel hier alvast je tickets voor 2024

Vollenhove
De smaak te pakken na het corso van Sint Jansklooster? Mis dan een week en een dag later ook niet het evenement in Vollenhove. Op de vierde zaterdag van augustus genieten duizenden liefhebbers van de sfeer die een topcorso met zich meebrengt. Naast de prachtige wagens zien en horen ze daar ook muziekkorpsen op hoog niveau. Dat tegen het fraaie decor van een oude Zuiderzeestad geeft het corso van Vollenhove een eigen karakter.

Bekijk hier het programma voor 2024

Corso te water

Zodra de vakanties beginnen maken de waterdorpen zich klaar voor de gondelvaarten. Torenhoge gondels door romantische waterdorpen. Prachtige creaties drijven in juli en augustus sfeervol verlicht door de grachten.

Met een verkoelend drankje aan de waterkant zitten en genieten van spektakel op het water. Dat is de charme van een ‘corso op het water’: de gondelvaarten van de waterdorpen Belt-Schutsloot, Dwarsgracht en Giethoorn zijn publiekstrekkers van formaat. De bouwers trakteren streekbewoners en toeristen in de vakantieperiode op artistieke of humoristische creaties die over de karakteristieke grachten in de dorpen glijden.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

 1. Cultuur

  De 4 leukste (stads)wandelingen met gids

 2. Ontdek alle verhalen van toen en nu

  Sfeervolle Zuiderzeestadjes op de grens van het nieuwe land

 3. Ontdek alle verhalen van toen en nu

  De geschiedenis komt tot leven in het heden

 4. Deelfietsen

  Oplossing voor meer mobiliteit van inwoners en toeristen

Tip je vrienden

twitter facebook