1. Cultuur

  Maak kennis met de 5 karakteristieke ambachten van Weerribben-Wieden

 2. 5/5

  5.

  Palingvisser

  Met al het water is het logisch dat de visserij een eeuwenoud beroep is in de regio. Tegenwoordig zijn er nog een handjevol beroepsvissers in Weerribben-Wieden. Een beroep dat meestal overgaat van generatie op generatie.

 3. 4/5

  4.

  Punterbouwer

  Wie aan Giethoorn en omgeving denkt, ziet punters over het water glijden. Vroeger vaak vol met turf of riet, tegenwoordig net zo vaak met toeristen. Giethoorn heeft nog steeds twee punterwerven waar de karakteristieke platbodems worden gemaakt. Een bezoek meer dan waard!

 4. 3/5

  3.

  Rietsnijder

  Rookpluimpjes boven Weerribben-Wieden? Geen paniek: dik kans dat de rietsnijders aan het werk zijn. Al eeuwenlang halen ze in het voorjaar het riet uit het gebied. Dat behoort tot tot de beste soorten van de wereld. Met hun werk zijn de rietsnijders ook onmisbaar voor het behoud van het unieke landschap.

 5. 2/5

  2.

  Rietdekker

  Vroeger een teken van armoede, tegenwoordig van rijkdom: een rieten dak. Rietdekkers uit Weerribben-Wieden leggen dat op de daken van boerderijen en villa’s door het hele land.

 6. 1/5

  1.

  Kooikers

  In Weerribben-Wieden ligt een groot aantal eendenkooien. Vroeger vingen kooikers daar wilde eenden, tegenwoordig zijn de locaties vooral geliefd om de schitterende natuur. Om een kooi gold het afpalingsrecht dat zorgde voor absolute rust. Daardoor heeft zich bijzondere natuur ontwikkeld. De Otterskooi is de grootste eendenkooi van Europa. Natuurmonumenten organiseert daar regelmatig excursies.

 1. Deelfietsen: oplossing voor meer mobiliteit van inwoners en toeristen

 2. Op en om het water

  Suppen in het mooiste SUP-gebied van Nederland

 3. Water

  Waarom kanovaren het hele jaar onvergetelijk is

  Lian van Doorn
 4. Water

  In de winter kanoën in Nationaal Park Weerribben-Wieden? Beleef een unieke ervaring.

Tip je vrienden

twitter facebook