UIT in de regio

Op pad tijdens Hemelvaart & Pinksteren

Leestijd 2 minuten

Hier lees je over:

 • check

  Terrassen

 • check

  Bootjes huren

 • check

  Winkelen

Heerlijk: een paar extra dagen vrij, waarbij we hopelijk kunnen rekenen op mooi weer voor de leukste buitenactiviteiten. Als je vanwege Hemelvaartsdag op donderdag 13 mei ook de aansluitende vrijdag vrij neemt (of bent), heb je een weekend van vier dagen! En kort daarna valt tweede pinksterdag op maandag 24 mei, wat een driedaags weekend oplevert. Zin om op deze vrije dagen wat leuks te gaan doen? Dan hebben wij tips voor jullie!

Als het stappenplan voor ‘een samenleving zonder maatregelen in augustus’ namelijk verloopt zoals verwacht (en gehoopt) dan is er tijdens Hemelvaart en Pinksteren echt alweer het een en ander mogelijk. Het belangrijkste? Geen avondklok meer, horecaterrassen mogen onder voorwaarden open en de mogelijkheden voor winkels worden verruimd.

Terrasjes pakken

Weerribben-Wieden zit boordevol met karakteristieke terrassen (aan het water) waar het op zonnige dagen ongekend genieten is. Ze kijken uit over grote meren, pittoreske grachten, drukke sluizen of op indrukwekkende natuurgebieden. Denk aan Giethoorn, Wanneperveen, Kalenberg, Blokzijl, Ossenzijl, Sint Jansklooster… En dan vergeten we bijna de fraaie, historische stadjes in de regio. Het terras van het Mauritshuis in Blokzijl staat niet voor niets al jarenlang in de Top 100 van de beste Nederlandse terrassen.

Mauritshuis, Blokzijl
Mauritshuis, Blokzijl

Natuur, bootjes te huur

Gek op natuur? Dan laten de vele wandelroutes en fietsroutes jou het afwisselende landschap in Weerribben-Wieden ontdekken. Wist je dat er ook allerlei uiteenlopende planten en diersoorten te vinden zijn? Dit aanschouw je het mooist vanaf het water. Op verschillende plekken zijn er allerlei soorten bootjes te huur!

Vollenhove
Vollenhove

Winkelen

Behalve veel water en natuurschoon zijn in Weerribben-Wieden ook leuke plaatsjes te bezoeken. Naast het actief bezig zijn in de natuur en het neerploffen op terrasjes is het zeker de moeite waard om even te winkelen in deze dorpjes en stadjes. In Vestingstad Steenwijk bijvoorbeeld zijn, behalve de oude grachten en stadswallen, volop winkels te vinden. Verstopt in deze stad zijn op meerdere plekjes authentieke winkels te vinden waar je allerlei curiosa en ambachten kunt vinden. Blokzijl en Vollenhove zijn voormalige Zuiderzeestadjes, ook hier is het in de karakteristieke pandjes is sfeervol winkelen.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

 1. Ontdek alle verhalen van toen en nu

  Sfeervolle Zuiderzeestadjes op de grens van het nieuwe land

 2. Ontdek alle verhalen van toen en nu

  De geschiedenis komt tot leven in het heden

 3. Deelfietsen: oplossing voor meer mobiliteit van inwoners en toeristen

 4. Water

  In de winter kanoën in Nationaal Park Weerribben-Wieden? Beleef een unieke ervaring.

Tip je vrienden

twitter facebook