Eethuys de Steen

In 1876 kreeg de voormalige woning van de directeur van het fabriekswezen van de Kolonie III Willemsoord) van de Maatschappij van

Foto's & Video's

In 1876 kreeg de voormalige woning van de directeur van het fabriekswezen van de Kolonie III Willemsoord) van de Maatschappij van Weldadigheid de bestemming “eenvoudig koffiehuis en taveerne”. Sindsdien is er altijd een horecabedrijf gevestigd geweest en inmiddels al meer dan 60 jaar onder de hoede van de familie Stroeve, momenteel staat de 3e generatie aan het roer. Eethuys de Steen, vernoemd naar de grote zwerfkei aan de kruising waarin in vroegere tijden de nieuwtjes in het dorp werden uitgewisseld.

Eethuys de Steen is beroemd vanwege Alie's Gehaktbal die de Telegraaf Gouden Gehaktbal heeft gewonnen, de lekkerste gehaktbal van Nederland. Daarnaast heeft de Steen een menukaart met gerechten die verwijzen naar de bijzondere geschiedenis van Willemsoord. Zo heet de tomatensoep Bloed Zweet en tranen en bestelt men een Luie Donder als men zin heeft in spare-ribs.

Contact

Adres
Steenwijkerweg 155
8338 LB Willemsoord
Telefoon
0521588307
Online
eetcafedesteen.nl/
E-mail

Tip je vrienden

twitter facebook