Water

Genieten van borrelhapjes en wijntjes. De leukste terrassen aan het water!

Leestijd 2 minuten

Weerribben, Wieden en Water. De drie w’s vormen een magische combinatie. Of dat nou op of langs het water is. Na een mooie vaartocht is het op een hopelijk zonovergoten terras heerlijk mijmeren over de dag van vandaag of morgen. Helemaal als dat terras uitzicht op het water heeft. Dat treft: in Weerribben-Wieden zijn er volop terrassen aan het water. Oh en wist je dat je bij alle restaurants, bistro's en eetcafés in Weerribben-Wieden ook ter plekke kunt reserveren? Ideaal voor als je een dagje op pad bent geweest, maar vergeten bent om vooraf te reserveren.

Giethoorn en de waterdorpen

Wat een blik op het meer! Smit’s Paviljoen in Giethoorn is misschien wel een van de bekendste terrassen: met uitzicht op het Bovenwijde en alles wat gebeurt op dat meer. Uitkijken over een meer kan ook bij Belterwiede in Wanneperveen. Langs grachten liggen Otterswold in Belt-Schutsloot en De Otterskooi in Dwarsgracht.

Nationaal Park en Veenhart

Terrassen aan het water en ook nog middenin de natuur? Ervaar de bijzondere sfeer van Geertien in Muggenbeet of bewonder het landschap bij Theeschenkerij De Wieden. Kijk uit op de Kalenbergergracht bij Ossenzijl. Ook het dorp voor een terras met een blik op de schilderachtige Weerribben!

Aan de Zuiderzee

In de voormalige Zuiderzeestadjes zit je zomaar een hele dag op het terras! Bijvoorbeeld bij Sluiszicht in Blokzijl met uitzicht op de nautische bedrijvigheid bij de sluis. Of even verderop bij het Prins Mauritshuis aan de historische havenkolk. Liever een brede rivier? Ga dan naar Bij Frank in Hotel Zwartewater in Zwartsluis.

Steenwijk en het Hoge Land

Toegegeven: in Steenwijk en op het Hoge Land is het zoeken naar terrassen aan het water. Sfeervolle terrassen in de historische binnenstad en op bijzondere plekken zijn er echter volop. Kies maar: Café de Steen in koloniedorp Willemsoord? De Karre in Tuk aan de voet van de Woldberg of het theehuis bij de berg? Theeschenkerij de Maargieshoeve in Kallenkote? Of toch midden in het hart van Steenwijk?

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

 1. Cultuur

  Kleurrijke bloemencorso's en gondelvaarten in Weerribben-Wieden

 2. Cultuur

  Supertof en informatief; de 4 leukste (stads)wandelingen met gids

 3. Ontdek alle verhalen van toen en nu

  Sfeervolle Zuiderzeestadjes op de grens van het nieuwe land

 4. Ontdek alle verhalen van toen en nu

  De geschiedenis komt tot leven in het heden

Tip je vrienden

twitter facebook