De hoogtepunten van de Weerribben-Wieden van Karin Klomp

Leestijd 2 minuten

Cultuurcoach Karin Klomp kwam voor haar werk ooit in Blokzijl. “’Waarom ga ik hier eigenlijk niet wonen?’’, vroeg ze zich omringend door de historische schoonheid af. Ze beantwoordde de vraag zelf met de aankoop van een huis. En voorlopig hoeft ze zeker niet weg. “Als je historie waardeert, wat met water hebt en houdt van leuke winkeltjes en uitstekende eetgelegenheden, moet je in Blokzijl zijn”, zegt Klomp.

SLUISZICHT

“Blokzijl is een stadje met leuke terrassen. Neem nou het Prins Mauritshuis of Sluiszicht. Het leuke van die laatste zaak is dat je uitkijkt op het gemartel of het vakmanschap van watersporters die de sluis door moeten. Vanaf het terras heb je altijd wat te zien.”

“Blokzijl is een stadje met leuke terrassen.

KAATJE

“Aan de overkant van Sluiszicht is Kaatje gevestigd. Een sterrenrestaurant met een eigen hotel. Een echte ambassadeur van Blokzijl want iedereen kent deze zaak. Dat je er geweldig kunt eten spreekt voor zich, maar wat niet iedereen weet is dat er ook nog eens de prachtigste tekeningen en cartoons aan de muur hangen”.

FINT

“In Blokzijl wonen en werken goede en bijzondere ondernemers. Die geven het stadje een extra impuls. Nieuw is bijvoorbeeld Fint aan de Bierkade. Een zaak met vintage meubelen uit de jaren zestig, handgemaakte en nieuwe (woon)producten, fashion en heerlijke vinyl (elpee)muziek bij een ‘barista’ kopje koffie. Ook het toeristisch informatiepunt vind je hier.”

In Blokzijl wonen en werken goede en bijzondere ondernemers. Die geven het stadje een extra impuls.

AUBERGE AAN HET HOF

“Blokzijl is echt een culinair stadje met meerdere goede restaurants. Auberge aan het Hof is een van die prima restaurants. Echt genieten. Dit jaar opent ook nog een tapasrestaurant de deuren. Alle restaurants zitten aan het water of in een historische omgeving. Uniek is ook Geertien, even buiten Blokzijl, met een geweldig uitzicht over de weilanden en het water.”

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

 1. Eten & Drinken

  Culinair genieten in Steenwijk

 2. UIT in de regio

  Kom shoppen in Steenwijk Vestingstad

 3. Natuur

  Mooie fotolocaties in Nederland: leg Weerribben-Wieden vast op beeld

  Erik
 4. Natuur

  Trek de wandelschoenen maar aan! Wandelen in waterdorp Giethoorn

Tip je vrienden

twitter facebook