Water

In Giethoorn de grachten verkennen, dit vergeet je nooit meer

Leestijd 4 minuten

Varen Giethoorn: een unieke belevenis

Hoe leer je Giethoorn, het 'Hollandse Venetië' beter kennen dan vanop het water? Varen in Giethoorn, dat kun je doen op verschillende manieren. Natuurlijk wil je op de kanaaltjes van Giethoorn punteren met een traditionele punter. Een punter is een bootje met een vlakke bodem. Je mag zelf in Giethoorn punteren. Dat doe je met een lange stok, waarmee je je bootje voortduwt door het water. Zoals men in Venetië met een gondel vaart, kan men in Giethoorn punteren met een punter. Wie zich liever wat minder moe maakt, kiest voor een fluisterboot. Een Giethoorn fluisterboot is duurzaam en voorzien van een elektrische motor die geen lawaai maakt. Zo geniet je ten volle van je Giethoorn boottocht. Bovendien jagen deze boten vogels en andere dieren niet te veel schrik aan in het naburige natuurreservaat Weerribben-Wieden. Een mooie combinatie om te maken met je boottocht: een gezellig dorp en de natuurschoon van het Nationaal Park.

Giethoorn: gezellig dorp en de natuurschoon van het Nationaal Park

Tijdens het varen Giethoorn en omgeving leren kennen

Waarom geen sloep huren om zelf een Giethoorn rondvaart te doen? Heb je geen vaarbewijs? Geen probleem: voor deze sloepen heb je geen vaarbewijs nodig. Een sloep is wat ruimer en comfortabeler dan een punter. Net zoals een fluisterboot, beschikt een sloep over een elektrisch aangedreven motor. Met volledig opgeladen accu's kun je wel acht uur lang varen! Tijd genoeg dus om Giethoorn en zijn schitterende omgeving te verkennen. Natuurlijk krijg je een routekaart mee, zodat je tijdens het varen Giethoorn niet uit het oog verliest.

Varen Giethoorn: liever met een rondvaartboot?

Hoewel je geen vaarbewijs nodig hebt om met een Giethoorn fluisterboot of een sloep te varen, kiezen vele bezoekers voor een klassieke rondvaartboot. Een Giethoorn rondvaart met een professionele schipper brengt je langs alle bezienswaardigheden van het waterdorp en van de fraaie natuurgebieden in de buurt. Vele rondvaartboten zijn verwarmd. Bij mooi weer zet de schipper de ramen open zodat je ten volle geniet van het schitterende landschap.

Giethoorn bootverhuur: keuze genoeg

In Giethoorn bootje varen is erg eenvoudig. Talrijke bootverhuurbedrijfjes bieden hun diensten aan. Op heel wat plaatsen verspreid over Giethoorn kun je terecht voor punters, sloepen en fluisterboten. Ook voor een Giethoorn boottocht met een rondvaartboot hoef je niet lang te zoeken. Bij de aanbieders van Giethoorn bootverhuur reserveer je het best op voorhand een plaatsje, zodat je er zeker van bent dat de boot beschikbaar is op het gewenste tijdstip. Een aanrader is om een boot voor minimaal 2 uur te huren. Dan kun je de levendigheid ervaren van het karakteristieke dorpje Giethoorn, maar ook genieten van de mooie natuur van Nationaal Park Weerribben-Wieden.

In Giethoorn bootje varen en nog vele andere dingen doen

Er valt in Giethoorn nog veel meer te doen dan alleen maar met een bootje varen. Wie houdt van leuke winkeltjes, is in Giethoorn aan het juiste adres. Het dorp telt bovendien interessante musea, zoals het 't Olde Maat Uus, waar je alles te weten komt over het leven van de turfstekers van Giethoorn. In museum Gloria Maris wacht er een schitterende schelpencollectie op jou. Wie liever actief bezig is, vindt in en rond Giethoorn mogelijkheden genoeg. Wandelen, fietsen, golfen, windsurfen, kitesurfen, bowlen, boogschieten, stand up paddle: je kunt het hier allemaal! De echte durvers trekken naar het avontuurlijke klimbos op ca. 18 kilometer van Giethoorn. Bovendien vinden er in Giethoorn tal van evenementen plaats: denk maar aan het Drijf-in Blues Festival, Wiedepop Giethoorn en de kleurrijke Gondelvaart. Je merkt het: voor iedereen, van jong tot oud, valt er in Giethoorn ontzettend veel te beleven!

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

 1. Cultuur

  Kleurrijke bloemencorso's en gondelvaarten in Weerribben-Wieden

 2. Cultuur

  Supertof en informatief; de 4 leukste (stads)wandelingen met gids

 3. Ontdek alle verhalen van toen en nu

  Sfeervolle Zuiderzeestadjes op de grens van het nieuwe land

 4. Ontdek alle verhalen van toen en nu

  De geschiedenis komt tot leven in het heden

Tip je vrienden

twitter facebook