UIT in de regio

Ongelooflijk veel activiteiten! Ontdek Giethoorn, het Nederlandse Venetië.

Leestijd 3 minuten

Giethoorn Overijssel
Giethoorn Overijssel wordt niet voor niets het Venetië van het noorden genoemd. Met haar prachtige huisjes en vele kanalen doet het niet onder aan de wereldberoemde stad in Italië. Gelukkig is Giethoorn lekker dichtbij. Het dorpje is populair onder toeristen uit zowel buitenland als Nederland. Er is dan ook veel te zien en doen in Giethoorn.

Giethoorn bezienswaardigheden

In en om Giethoorn centrum vind je veel bezienswaardigheden. Giethoorn bezienswaardigheden zijn er voor iedere leeftijd. Zo zijn er verschillende musea die je meer vertellen over de ontstaansgeschiedenis en omgeving van het dorpje:

Museum Giethoorn 't Olde Maat Uus
• Gloria Maris Schelpengalerie
Museum "Het Gildenhuys"

Heeft u een dagje Giethoorn provincie gepland en is het goed weer? Dan is het Nationaal Park Weerribben-Wieden zeker een aanrader. Dit nationaal park in Overijssel is het grootste laagveenmoeras in Noordwest-Europa. Gewoon in ons kleine kikkerlandje! Dit park biedt een mooi, typisch Nederlands uitzicht. Ideaal om een mooie wandeling te maken dus.

Op zoek naar een hoogwaardige activiteit? De Woldberg is, in tegenstelling tot haar naam doet vermoeden, een heuvel in Steenwijkerland. De heuvel is 26 meter hoog en daarmee een bescheiden bult in het landschap. Toch valt de Woldberg erg op in haar vlakke omgeving. De heuvel is een stuwwal die is ontstaan in de voorlaatste ijstijd. Een echt stukje geschiedenis dus! Wat verder een bijzonder weetje is, is dat de paden op de Woldberg zijn verhard met het puin dat is ontstaan na het bombardement op Rotterdam in de tweede wereldoorlog.

Naast verschillende bezienswaardigheden in de omgeving van Giethoorn is er ook veel te doen. Lees snel verder!

Varen
Giethoorn staat bekend om haar vele kanalen. Het is dan ook absoluut een aanrader om een stukje te gaan varen. In de verschillende soorten bootjes die te huren zijn zie je het dorp van een heel ander perspectief. Daarnaast kom je op plekken die anders onbereikbaar zijn. Vaar vlak langs de pittoreske huisjes in een fluisterbootje of kom meer te weten over het dorp in een interessante rondvaart. Nog een tip: vaar ook door het Nationaal Park Weerribben-Wieden, dan ervaar je naast de levendigheid in Giethoorn ook de pracht en de rust van de natuur. Om het water op te gaan in Giethoorn kun je kiezen uit verschillende mogelijkheden:

• Sloepvaren
• Fluisterboten
• Rondvaarten
• De Punter
• Kano
• Kajak
• Stand Up Paddle (Suppen)
• Windsurfen
• Kitesurfen

Boek hier gelijk je bootje!

Genoeg Giethoorn activiteiten voor waterliefhebbers dus! Heb je iets te vieren? In Giethoorn zijn ook partyboten te huren.

Fietsen
Niet zo'n vaarfanaat? Gelukkig is Giethoorn ook goed te ontdekken op de fiets. Door Giethoorn centrum en omgeving zijn verschillende fietsroutes te vinden. Ze leiden je langs de mooiste stukjes terwijl je ook nog eens actief bezig bent.

Foto in klederdracht
Giethoorn is typisch Nederlands, dat valt niet te ontkennen. Wat is er daarom leuker dan een foto van jou en je gezin in typisch Nederlandse klederdracht? Deze foto is niet alleen een leuk aandenken of cadeautje, het maken van de foto zorgt vaak voor veel gelach. Een leuke activiteit waar je nog iets aan overhoudt ook dus!

Giethoorn op zondag
Giethoorn is de gehele week leuk om te bezoeken. Ook op zondag is er genoeg te doen. Vele ondernemers draaien hun hand er niet voor om om ook op zondag hun diensten aan te bieden. Dus op een zondag kun je hier onder andere ook terecht om heerlijk te varen, fietsen en wandelen.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

 1. Cultuur

  Kleurrijke bloemencorso's en gondelvaarten

 2. Cultuur

  De 4 leukste (stads)wandelingen met gids

 3. Ontdek alle verhalen van toen en nu

  Sfeervolle Zuiderzeestadjes op de grens van het nieuwe land

 4. Ontdek alle verhalen van toen en nu

  De geschiedenis komt tot leven in het heden

Tip je vrienden

twitter facebook