Natuur

Prachtige fietsroutes. Op de pedalen door het Venetië van het Noorden

Leestijd 2 minuten

Heb je wel eens gedacht aan fietsen in Giethoorn? Het lijkt misschien niet mogelijk, maar je kunt Giethoorn ook per fiets verkennen. Met een van de routes door Weerribben-Wieden fiets je zo dwars door Hollands Venetië. Of je nu van lange fietstochten houdt of het karakteristieke dorp eens per fiets wilt verkennen. Plan je fietsroute door Giethoorn en geniet van de prachtige omgeving!

Fietsen door Giethoorn

Weerribben-Wieden biedt een groot aantal kilometers aan bewegwijzerde fietsroutes. Om ondanks het vele water toch per fiets in diverse dorpjes te komen, kun je gebruik maken van de watertaxi. Deze brengt je bijvoorbeeld naar Blokzijl of Sint Jansklooster, zodat je daar de tocht weer kunt voortzetten. Een fietsroute door Giethoorn en andere dorpen kun je eenvoudig plannen met behulp van de fietsknooppuntenkaart of met de digitale routeplanner. Het voordeel hiervan is dat je zelf kunt bepalen hoe veel kilometer je fietst en waar je langs gaat. Je fietst simpelweg van knooppunt naar knooppunt. Liever een van te voren uitgestippelde route volgen die je niet zelf hoeft te plannen? Kies dan voor een van de favoriete fietsroutes in Weerribben-Wieden.

Even pauzeren

Je kunt je uitgebreide fietsroute door Giethoorn even pauzeren op een van de rustpunten. Hier heb je de mogelijkheid om iets te eten/drinken en gebruik te maken van het toilet. En heb je een elektrische fiets? Dan kun je deze tijdens het rustmoment opladen. Behalve bij de rustpunten kun je ook heerlijk vertoeven op een van de vele terrassen die Giethoorn telt. Wat betreft dineren en overnachten is er ook genoeg keuze. Van café-restaurant tot 2-sterren restaurant en van camping tot hotel, er is altijd wel een optie die aansluit op de fietsroute door Giethoorn.

Fietsverhuur

Wil je fietsen door Giethoorn en de mooie omgeving in Weerribben-Wieden? Bekijk dan de fietsroutes en andere fietsactiviteiten. Ben je niet in de gelegenheid om je eigen fiets mee te nemen? Dan kun je bij veel verhuurders een fiets huren, zodat je toch een fietsroute door Giethoorn kunt volgen!

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

 1. Cultuur

  Kleurrijke bloemencorso's en gondelvaarten in Weerribben-Wieden

 2. Cultuur

  Supertof en informatief; de 4 leukste (stads)wandelingen met gids

 3. Ontdek alle verhalen van toen en nu

  Sfeervolle Zuiderzeestadjes op de grens van het nieuwe land

 4. Ontdek alle verhalen van toen en nu

  De geschiedenis komt tot leven in het heden

Tip je vrienden

twitter facebook