Natuur

Trek de wandelschoenen maar aan! Wandelen in waterdorp Giethoorn

Leestijd 2 minuten

Wil je wandelen in een prachtige omgeving? Kom dan wandelen in Giethoorn! Geniet van de natuur, de toeristen in fluisterbootjes of punters en kom even tot rust aan een van de gezellige cafés aan de grachten. Giethoorn valt onder Nationaal Park Weerribben-Wieden, een waterrijke omgeving langs diverse idyllische dorpjes, waar je als wandelaar je hart kunt ophalen.

Giethoorn: meer dan alleen varen

Giethoorn biedt meer dan varen. Je kunt er ook uitstekend wandelen. Hollands Venetië staat bekend om haar grachten en de drie buurten (Noordeinde, Middelbuurt en Zuideinde) die alleen per brug, vlonder of boot zijn te bereiken. Of je nu een middagje wilt lopen of een uitgebreide wandelroute wilt volgen, wandelen in Giethoorn is gegarandeerd een belevenis. De fanatieke wandelaar vindt in Weerribben-Wieden een wandelnetwerk van maar liefst 550 kilometer. De 60 uitgestippelde rondwandelingen staan garant voor dagenlang wandelplezier. Starten met wandelen kan gewoon in Giethoorn. Je kunt namelijk zelf kiezen uit één van de 24 startpunten in de regio. Is de gekozen route toch iets te lang? Geen probleem, deze kun je onderweg inkorten. Of als je nog geen genoeg hebt van wandelen in de buurt van Giethoorn zelfs uitbreiden.

Kom na een dagje wandelen tot rust in een van de hotels of restaurants

Wanneer je meer dan één dag wilt wandelen in Giethoorn, is Giethoorn een uitgelezen plek om te overnachten. Verblijf in een bungalow midden in de natuur, een hotel of minicamping in Giethoorn. De volgende dag kun je vanuit Giethoorn weer een nieuwe wandelroute voortzetten. Het wandelen in Giethoorn kun je gezellig afsluiten in een van de restaurants. Wat betreft eten en drinken is er namelijk genoeg keuze. Omgeven door al het moois dat Weerribben-Wieden te bieden heeft, dineer je in bijvoorbeeld in een 2-sterren restaurant of gezellige brasserie langs het water.

Meer informatie over wandelen in Giethoorn

Wil je wandelen in Giethoorn en de andere mooie dorpjes in Weerribben-Wieden? Bekijk dan eens de agenda voor diverse wandelactiviteiten in de buurt.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

 1. Cultuur

  Kleurrijke bloemencorso's en gondelvaarten

 2. Cultuur

  De 4 leukste (stads)wandelingen met gids

 3. Ontdek alle verhalen van toen en nu

  Sfeervolle Zuiderzeestadjes op de grens van het nieuwe land

 4. Ontdek alle verhalen van toen en nu

  De geschiedenis komt tot leven in het heden

Tip je vrienden

twitter facebook