Kanoparadijs

Vele partners samen maken dit gebied tot hét inspirerende peddelwalhalla van Noordwest-Europa. Het Kanoparadijs is een geslaagd samenwerkingsverband van een groot aantal ondernemers en instanties in de Kop van Overijssel. Campings, B&B’s, verhuurbedrijven, restaurants, hotels, natuurorganisaties en de kanoschool nemen deel en nodigen rustzoekers, sporters en andere peddelaars uit om Nationaal Park Weerribben-Wieden per kano of kajak te ontdekken.

“Excellent” kanovaren!

Een dagje kanovaren, kajakvaren, op suptocht of klaar voor een complete kanovakantie? De mooiste kanotochten van Nederland ontdek je in deze fabelachtige wetlands. Want dit is niet zomaar een natuurgebied: als drager van het exclusieve Europees Diploma geniet Nationaal Park Weerribben-Wieden al 25 jaar lang een bijzondere status, die wordt gedeeld met slechts drie andere natuurgebieden in Nederland. Noordwest-Overijssel is reuze trots op dat speciale keurmerk dat eens in de vijf jaar door de Raad van Europa wordt afgegeven. Een pluim voor “excellent natuurbeheer”!

Jong en oud genieten van het water
Jong en oud genieten van het water

Open Kano Festival

Nu alvast in de agenda blokken: het tweede weekend van september. Want dan is het jaarlijkse Open Kano Festival (OKF) in Ossenzijl. Een sportief en supergezellig event voor (inter)nationale kanoliefhebbers die elkaar ontmoeten om te praten, varen, leren en uitproberen, met de wetlands van Weerribben-Wieden als decor. Maak je op voor een treffen tussen kanovrienden, nieuwkomers en professionals die kennis uitwisselen over kano’s, peddels en vaartechnieken Rondom de haven van Recreatiecentrum De Kluft ontstaat een waar kano- en kampeerparadijs. Er worden korte en langere toertochten georganiseerd, er staan diverse actieve workshops en demonstraties op het driedaagse programma. Lees meer informatie op www.openkanofestival.nl.

Tip je vrienden

twitter facebook