Eten & Drinken

Pardon? Waterbuffels in Weerribben-Wieden? Hoe kan dat?

Leestijd 2 minuten

Waterbuffels in Weerribben-Wieden? Jazeker! Niet in het wild, maar op de waterbuffelfarm van Richard en Carina in Oldemarkt. Zij houden de buffels die in het wild voorkomen in India, Nepal, Bhutan en Thailand. Met Staatsbosbeheer is de afspraak gemaakt dat de buffels ook natuurgras afgrazen. Waterbuffels in Weerribben-Wieden dus!

Boerderijwinkel

Bij de farm is ook een plattelandswinkel met een mooi en uitgebreid assortiment aan ambachtelijke producten en cadeauartikelen. Naast de vleesproducten van de waterbuffels verkoopt de winkel streekproducten zoals jam, eieren, mosterd, sauzen, aardappelen, likeur, honing en appelsap. De winkel is in het zomerseizoen op dinsdag na alle dagen open. Sinds 2017 aangesloten bij de Landwinkel!

Zacht vlees

Vleesliefhebbers opgelet: het vlees van de waterbuffel is zachter en gezonder dan van de ‘gewone’ koe. Het heeft een laag cholesterol- en caloriegehalte. Ook is het geschikt voor mensen die een speciaal dieet volgen. Buiten dat: het is superlekker vlees. Niet voor niets staat het bij verschillende restaurants in de regio op de kaart!

Rustpunt

Uitrusten van het wandelen en fietsen en op zoek naar een leuk rustpunt? Bij de Waterbuffelfarm is een gezellig terras waar onder genot van een kopje koffie of thee lekke bijkomen is. Bezoek meteen even de winkel, terwijl de kinderen zich vermaken in de kinderboerderij met kippen, geiten, pony’s en pauwen!

Oldemarkt

De Waterbuffelfarm ligt aan de rand van Oldemarkt: een verrassend en sfeervol stadje met een goed winkelbestand. Zeker bezoeken!

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

  1. Ontdek alle verhalen van toen en nu

    Sfeervolle Zuiderzeestadjes op de grens van het nieuwe land

  2. Ontdek alle verhalen van toen en nu

    De geschiedenis komt tot leven in het heden

  3. Deelfietsen: oplossing voor meer mobiliteit van inwoners en toeristen

  4. Water

    In de winter kanoën in Nationaal Park Weerribben-Wieden? Beleef een unieke ervaring.

Tip je vrienden

twitter facebook