1. De must-sees voor een dagje Steenwijk

  Steenwijk is een stad van verhalen. De gezellige winkelstraten voeren langs monumenten die herinneren aan een verleden vol strijdgeweld. De vestingstad nodigt bezoekers uit tot het ontdekken van de historische binnenstad waar het prettig shoppen en een terrasje pakken is. Bekijk hier de must-sees voor een dagje Steenwijk.

 2. 10/10

  10.

  Stadswallen van Steenwijk

  Zoals het hoort bij een echte vestingstad heeft ook de oude binnenstad van Steenwijk prachtige contouren die nog steeds goed zichtbaar zijn. Ze stammen uit de 15de eeuw en speelde een grote rol tijdens de tachtigjarige oorlog. Maak een wandeling met de stokoude stenen onder de schoenen en in de schaduw van de imposante stadswallen van Steenwijk. Stel je eens voor hoe de vestingstad eruit heeft gezien onder Middeleeuwse taferelen.

 3. 9/10

  9.

  Villa Rams Woerthe

  Deze imposante villa werd gebouwd in 1899 en is een prachtig voorbeeld van de 'Nieuwe Kunst', de Nederlandse variant van de Jugendstil of art nouveau. Wanneer je bij Rams Woerthe bent breng dan ook een bezoek aan het grote park in Engels landschapsstijl. Met een slingerende vijver en grote verscheidenheid aan bomen en heesters, is dit een bezoek waard

 4. 8/10

  8.

  Hildo Krop museum

  Ontdek Hildo Krop! Hij is de trots van Steenwijk. Bezoek het museum waarin een aantal bijzondere werken van deze Steenwijkse beeldhouwer staan. Het Hildo Krop Museum is sinds 2007 gehuisvest in villa Rams Woerthe te Steenwijk. De beneden verdieping en een groot deel van het souterrain bieden onderdak aan een bijzondere collectie werken van Hildo Krop. (1884-1970).

 5. 7/10

  7.

  Stadsmuseum Steenwijk

  Stadsmuseum Steenwijk is gevestigd in een karakteristiek pand uit de 19e eeuw en staat aan de Markt 64 in Steenwijk. Het museum geeft inzicht in de cultuur en historie van Steenwijk zelf.

 6. 6/10

  6.

  Fontein op de markt van Steenwijk

  Op de markt in het centrum van de stad staat een prachtige fontein en ligt er een plaquette. Kijk er maar eens goed na, want beide zijn gemaakt in de contouren van de oude stadskaart uit het jaar 1649 met daarop de namen van de stadsdelen. Avonds is de fontein prachtig verlicht door ledlampjes.

 7. 5/10

  5.

  De Grote of Sint-Clemenskerk

  Een protestantse kerk en het oudste gebouw van Steenwijk. Deze indrukwekkende kerk is een historisch bouwwerk en is vrij te bezoeken. De toren van de kerk, de Steenwiekertoorn, heeft een hoogte van 86 meter en is het oudste bouwwerk van Steenwijk!

 8. 4/10

  4.

  Stadstuin Nettelbosch

  Op zoek naar rust in de stad? Breng een bezoek aan het prachtige, bloemrijke oase in het hartje van het centrum. Stadstuin Nettelbosch.

 9. 3/10

  3.

  Stallen van Spijkervet

  Ontdek de sfeer van het verleden in de oude paardenstallen. Tegenwoordig wordt het gebouw gebruikt als markt, waar particulieren hun bijzondere producten verkopen. Kom langs en ontdek het zelf.

 10. 2/10

  2.

  Audiotour ‘Verhalen uit de Kop’

  Ontdek hoe Steenwijk aan zijn naam komt door de audiotour te doen door de stad. De wandeling begint bij de Heren van de Rechter. Kom en leer de verhalen uit de kop van Overijssel.

 11. 1/10

  1.

  Rondje Vestingroute Steenwijk

  Meer weten over de fascinerende geschiedenis van Steenwijk, maar geen tijd voor dikke boeken of een diepgravend onderzoek in het archief? Trek dan de wandelschoenen aan voor de korte Vestingroute-wandeling door de binnenstad. Twee kilometer verderop weet je bijna alles over ruim vijf eeuwen Steenwijker geschiedenis. Loop langs de monumenten en karakteristieke locaties die het verhaal van de stad vertellen.

 1. Cultuur

  Kleurrijke bloemencorso's en gondelvaarten in Weerribben-Wieden

 2. Cultuur

  Supertof en informatief; de 4 leukste (stads)wandelingen met gids

 3. Ontdek alle verhalen van toen en nu

  Sfeervolle Zuiderzeestadjes op de grens van het nieuwe land

 4. Ontdek alle verhalen van toen en nu

  De geschiedenis komt tot leven in het heden

Tip je vrienden

twitter facebook