UIT in de regio

Kom shoppen in Steenwijk Vestingstad

Leestijd 2 minuten

Trek gerust een dagje uit voor shoppen in Steenwijk. In de gezellige winkelstraten vind je unieke speciaalzaken en bekende landelijke ketens. En dat in een decor vol prachtige gevels waarvan de historie afspat en sfeervolle horecazaken. Een spetterend middelpunt van de binnenstad is de fontein op de Markt.

Meer over winkelen in Steenwijk

Bijzondere winkels

Stallen van Spijkervet - Monumentaal shoppen
Op de plek waar vroeger de paarden van een rijke familie op stal stonden, vind je nu brocante en bijzondere producten van lokale ondernemers. Dit is ‘shoppen op stand’ in een prachtig rijksmonument.

Nico Brillen - Brillenwinkel en jugendstil museum
Ook wie geen bril nodig heeft, moet Nico Brillen aan de Markt bezoeken. De winkel zit in het voormalige herenhuis van de familie Spijkervet. Je kijkt je ogen uit in dit ‘Jugendstil Museum’.

Huisraad van Toen - Vintage en toch hip
Terug in de tijd. Bij Huisraad van Toen vind je meubelen en woonaccessoires uit de jaren vijftig, zestig en zeventig. Vintage, retro, antiek en toch helemaal hip en modern.

Eleveld Wijnen - Passie voor wijn
Een topavond begin je bij Eleveld Wijnen. Daar proef je de ervaring van meer dan honderd jaar wijnkennis. Beleef de passie voor wijn.

De leukste lifestyle adresjes

Willemijn Bonheur - Stylist met prachtige winkel
Ontdek wat echt bij je past en laat je verrassen door stylist Willemijn Bonheur. Gevestigd in een prachtig winkelpand aan de Woldpromenade. In geluk kun je wonen!

Store6 Fashion & interieur - Mooie accessoires voor jezelf en in huis
Bij Store6 Fashion & Interieur kun je terecht voor prachtige kleinmeubelen, vazen, accessoires én kleding. Tevens is er nog een vestiging voor ‘wonen’ waar je nog meer meubelen, karpetten, lampen en woonaccessoires vindt!

Gezellig Bloemen & Lifestyle - Verrassend en sfeervol
Nog zo’n verrassende en sfeervolle woonwinkel in de Vestingstad. Hier beleef je een bijzondere combi van meubelen en woonaccessoires met bloemen en planten.

Steenwijk Fashionstad

Naast deze bijzondere en lifestyle winkels heeft Steenwijk ook veel modewinkels. Ontdek ze tijdens het Fashion Weekend. Elk laatste weekeinde van maart en september showen mannequins en dressmen de allernieuwste modetrends. De sfeervolle winkelstraten veranderen in catwalks. Een DJ versterkt de sfeer met topmuziek.

Weekmarkt

Op de weekmarkt van Steenwijk is je euro veel meer waard dan de ouderwetse daalder. Elke zaterdag (van 09.00 tot 17.00 uur) vind je een prachtig aanbod van verse groenten en fruit, kruidenierswaren, noten, kaas, vlees, bloemen en nog veel meer.

Ook zeker een bezoekje waard:
- Zendemarkt in het voorjaar
- Boekenmarkt in juni
- Elfduizendmarkt in het najaar!

Alle over winkelen in Steenwijk Vestingstad

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

 1. Cultuur

  Kleurrijke bloemencorso's en gondelvaarten in Weerribben-Wieden

 2. Cultuur

  Supertof en informatief; de 4 leukste (stads)wandelingen met gids

 3. Ontdek alle verhalen van toen en nu

  Sfeervolle Zuiderzeestadjes op de grens van het nieuwe land

 4. Ontdek alle verhalen van toen en nu

  De geschiedenis komt tot leven in het heden

Tip je vrienden

twitter facebook