UIT in de regio

De hoogtepunten in Vollenhove, van Sabine Rook-Weijs

Leestijd 2 minuten

Grafisch ontwerper Sabine Rook-Weijs is eigenaresse van Ontwerp met Pit. Ze werkt in de schaduw van de Grote Kerk in Vollenhove. Ze is geboren en getogen in het voormalige Zuiderzeestadje. “Vollenhove is een prachtig, kleinschalig stadje met veel leuke plekjes. En even buiten de stad zit je meteen in prachtige landschappen. Ondanks dat we veel opdrachtgevers buiten de regio hebben, wil ik niet weg uit Vollenhove. Ik ervaar hier een gevoel van vrijheid.”

ZUS EN ZOOS

“Zus en Zoos is een trendy modewinkel die in hetzelfde pand zit als de wolwinkel. Dat is een must voor handwerkliefhebbers. Beide eigenaressen hebben passie voor hun vak en dat voel je aan alles. Aan de grote koffietafel is het bovendien altijd gezellig.”

BLOEMISTERIJ HALMA

“Bloemisterij Halma heeft een geschiedenis van meer dan zestig jaar. Een hele leuke zaak om binnen te lopen en natuurlijk om een bloemetje te kopen. De winkel zit aan de Voorpoort, waar meer leuke zaken zijn gevestigd. Het groeit uit tot het nieuwe centrum van Vollenhove.”

JUFFROUW SPROKKEL

“Juffrouw Sprokkel is een bijzondere snoepwinkel in een oude bakkerij. Je koopt er ouderwets lekkere snoep. Ook is er een mooi aanbod aan brocante. Let wel op: Juffrouw Sprokkel is meestal alleen op zaterdag open!”

LANDGOED OLDRUITENBORGH

“Hier serveren ze juist een wat meer klassieke high tea. Past ook heel goed bij de uitstraling van dit prachtige landgoed. Met een lange oprijlaan en een schitterend park. Je waant je hier bijna in Engeland.”

Je waant je hier bijna in Engeland.”

KONTER PALINGROKERIJ EN VISHANDEL

“Vollenhove was vroeger een belangrijke visserplaats aan de Zuiderzee. Die sfeer proef je nog bij Konter Palingrokerij en Vishandel. De karakteristieke zaak ligt ook prachtig op een verhoging aan de haven. Neem hier ook een kijkje als je niet van vis houdt.’’

CAFÉ MOESPOT

“Als je wilt weten hoe een café er vroeger uit zag, stap je Café Moespot binnen. In een klein dorpje vlak buiten Vollenhove. Authentieker vind je het niet. De sfeer is heel ongedwongen. Voor dit soort zaken ga je op vakantie.”

Voor dit soort zaken ga je op vakantie.”

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

 1. Cultuur

  Kleurrijke bloemencorso's en gondelvaarten in Weerribben-Wieden

 2. Cultuur

  Supertof en informatief; de 4 leukste (stads)wandelingen met gids

 3. Ontdek alle verhalen van toen en nu

  Sfeervolle Zuiderzeestadjes op de grens van het nieuwe land

 4. Ontdek alle verhalen van toen en nu

  De geschiedenis komt tot leven in het heden

Tip je vrienden

twitter facebook