Weekendje weg met Oud en Nieuw? Trek de champagnefles in de Weerribben open

Leestijd 4 minuten

De afgelopen jaren is weekendje weg Oudjaar steeds populairder geworden in Nederland. Met name stelletjes en kinderen kiezen ervoor om de herrie van het vuurwerk en de drukte rond de jaarwisseling te ontvluchten. In een mooie, natuurrijke omgeving even helemaal tot rust te komen, bijvoorbeeld in een hotel oud en nieuw. Weg van het vuurwerk, het geknal en de verplichte nieuwjaarswensen en bezoekjes die voor veel mensen een hoop drukte en stress betekenen.

Op zoek naar een rustige, natuurrijke omgeving

Wellicht speelt de gedachte aan een weekendje weg Oud en Nieuw ook wel eens bij jullie door het hoofd. Maar waar kun je heengaan, zonder dat je overal om je heen geknal hoort? Een plek bij jou in de buurt of gewoon ergens centraal in Nederland, waar je helemaal tot rust kunt komen tijdens de jaarwisseling? Voor zo'n weekendje weg oudjaar ben je in het prachtige dorpje Giethoorn, met tal van schitterende vaarroutes en het imponerende natuurgebied De Weerribben, helemaal op de goede plek!

Giethoorn: rustig, dichtbij en voordelig

Het dorp Giethoorn is de ideale plek om een heerlijk weekendje weg oud en nieuw te beleven. In de eerste plaats is het er erg rustig. Vanwege de vele rieten daken in het dorp en het bijkomende brandgevaar, wordt er rond de jaarwisseling namelijk weinig tot geen vuurwerk afgestoken in Giethoorn. En vanwege de centrale ligging van het dorp, dat vanuit heel Nederland goed en snel bereikbaar is, blijven reistijd en reiskosten beperkt. Ook niet onbelangrijk in deze dure tijden is dat als je jouw weekendje weg jaarwisseling bij ons boekt, je ook nog eens - letterlijk en figuurlijk - voordelig uit bent!

Giethoorn: omgeving en activiteiten

Wat is er allemaal te doen in Giethoorn en de nabij omgeving tijdens en rond de jaarwisseling? Natuurlijk kun je in Giethoorn heerlijk varen met een punter, kano, fluisterboot of familieboot en genieten van de pittoreske boerderijtjes en schitterende natuur om je heen. Niet voor niets is de bijnaam van Giethoorn 'het Venetië van het Noorden'. Vanuit Giethoorn kun je volop genieten van het beschermde natuurgebied De Weerribben-Wieden, met zijn prachtig flora en fauna. Mocht het goed gevroren hebben en het ijs is veilig genoeg, dan neem je natuurlijk je schaatsen mee en ga je met je partner en/of kinderen een mooie schaatstocht maken. Een schaatstocht die zo lang is als je zelf wilt, want in Giethoorn zijn slootjes, vaargeulen en meren in overvloed.

In en rond Giethoorn vond je naast prachtige vaarroutes ook fraaie wandel- en fietsroutes. Verder zijn er tal van activiteiten te doen, zoals boogschieten, bowlen, solex rijden, escape games of golf. En natuurlijk kun je ook de nodige cultuur meepikken, bijvoorbeeld door een bezoek te brengen aan de gezellige winkeltjes, leerzame musea en aanlokkelijke galerieën de je overal in Giethoorn vindt.

In de regio moet je tijdens jullie weekendje weg jaarwisseling zeker de prachtige Zuiderzeedorpjes als Kuinre, Vollenhove en Blokzijl bezoeken. En Sint Jansklooster mag je ook niet overslaan, want dit rustieke dorpje heeft een watertoren die bezoekers een onvergetelijk uitzicht biedt over het schitterende natuurgebied De Weerribben-Wieden.

Natuurgebied De Weerribben-Wieden

Als je de verstandige keuze maakt en vakantiepark oud en nieuw of een hotel oud en nieuw in Giethoorn boekt, kom je pas echt tot rust in het idyllische natuurgebied De Weerribben-Wieden. In dit Nationaal Park raak je onder de indruk van de prachtig flora en fauna die je maar ook weinig plekken in Nederland aantreft: veel vogelsoorten, de ongerepte vegetatie en een weidse uitzicht vanaf het water. Meer rust dan in De Weerribben-Wieden vind je tijdens een weekendje weg met Oud en Nieuw maar op heel weinig andere plekken.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

 1. Eten & Drinken

  Culinair genieten in Steenwijk

 2. UIT in de regio

  Kom shoppen in Steenwijk Vestingstad

 3. Natuur

  Mooie fotolocaties in Nederland: leg Weerribben-Wieden vast op beeld

  Erik
 4. Natuur

  Trek de wandelschoenen maar aan! Wandelen in waterdorp Giethoorn

Tip je vrienden

twitter facebook