Weerribben-Wieden

Nationaal Park Weerribben-Wieden is het grootste en mooiste laagveenmoerasgebied van Noordwest Europa. Dankzij de mensenhanden van turfstekers en rietsnijders ontstond een uniek landschap vol meren, vaarten, rietlanden, moerasbossen en trilvenen. Bijzondere dieren en planten zijn er gek op. Bewoners en bezoekers genieten van de overweldigende natuur én de gezellige dorpen.

Struinen door het unieke landschap

Voel de sfeer van Weerribben-Wieden van binnenuit. Dagelijks vertrekken vanuit Sint Jansklooster (Bezoekerscentrum Natuurmonumenten) en Ossenzijl (Buitencentrum Staatsbosbeheer) excursieboten naar de mooiste plekken van het Nationaal Park.
- Bezoekerscentrum De Wieden, Sint Jansklooster
- Buitencentrum De Weerribben, Ossenzijl

Ervaringsverhaal

Ronald en Tea van Assen uit Bodegraven huren al vijftien jaar achter elkaar een huis op Villapark Weerribben. Ze vallen voor de kleinschaligheid van dat park, de natuur én de centrale ligging. Ronald: “De provincies Friesland, Drenthe en Flevoland bereik je ook heel snel vanuit Weerribben-Wieden. En de directe omgeving is natuurlijk prachtig. Voor wie uit de Randstad komt, is Weerribben-Wieden een verademing. Wij komen er volledig tot rust. Als schrijver doe ik er bovendien veel inspiratie op.”

Tip je vrienden

twitter facebook