Beklim de watertoren in de zomervakantie

In de zomervakantie opent Natuurmonumenten op woensdagen en zaterdagen van 26 juli tot en met 2 september 2017 de deuren van de watertoren in St. Jansklooster. Beklim de toren en geniet van het spectaculair uitzicht over natuurgebied De Wieden

In de watertoren voert een spektakel van trappen (in totaal 207 treden naar boven) je door een 24 meter hoge ruimte. Bovenin het oude waterreservoir kijk je via vier grote vensters uit over De Wieden.

De watertoren van St. Jansklooster staat midden in Nationaal Park Weerribben-Wieden. Op initiatief van Natuurmonumenten, BOEI en waterbedrijf Vitens is de toren in 2014 omgebouwd tot uitkijkpunt.

Extra informatie: - De watertoren is te beklimmen tussen 11.00 en 16.00 uur. De laatste beklimming is om 15.30 uur. - De activiteit duurt ongeveer 1 uur. - De auto graag parkeren op de parkeerplaats bij het bezoekerscentrum - Alleen geschikt voor mensen met een goede conditie, er zijn 207 treden! - Vergeet je verrekijker niet! - Leeftijd vanaf 4 jaar

Vanaf Bezoekerscentrum De Wieden wandel (15 minuten) of fiets je naar de watertoren. Bij de watertoren is geen parkeermogelijkheid aanwezig.

Wanneer

Prijzen

De kosten zijn € 3,- voor leden Natuurmonumenten (kinderen € 2,-) en € 5,- voor niet-leden (kinderen € 3, -).

Toegangskaartjes zijn te koop in Bezoekerscentrum De Wieden en de watertoren (geen pin mogelijkheid bij de watertoren).

Locatie

Tip je vrienden

twitter facebook