Museumhuis Rams Woerthe

De Rijksoverheid en het RIVM hebben besloten dat alle publieke locaties zoals musea, concertzalen, theaters, sportclubs, horeca en sportwedstrijden worden gesloten. De maatregelen gelden voorlopig tot en met 6 april 2020. We raden iedereen aan om de website van de locatie te bezoeken en goed van tevoren te informeren of de locatie die je wilt bezoeken open is of niet.

Je bent van harte welkom in Rams Woerthe. Wist je dat dit ook wel het Downton Abbey van Overijssel wordt genoemd?

Foto's & Video's

Het werd gebouwd voor de schatrijke familie Tromp Meesters. Het architectenbureau Van Gendt bouwde met dit huis één van hun duurste villa's. Dat kun je goed zien aan de zwierige smeedijzeren art nouveau-details, het kleurig glas-in-lood en de uitgebreide dienstvleugel. Wij vertellen je graag meer over de bouwkunst, de inrichting en de bewoners. Kom je langs?

Musea

De villa heeft een gaaf bewaard interieur waaraan bekende ontwerpers en decorateurs hebben meegewerkt. Imposant zijn de schilderingen, geglazuurde tegels, marmeren lambriseringen, enorme schouwen, het eiken-houten trappenhuis en het gebrandschilderde glas.

Openingstijden

maandag gesloten
dinsdag 11:00 - 16:00
woensdag 11:00 - 16:00
donderdag 11:00 - 16:00
vrijdag gesloten
zaterdag 11:00 - 16:00
zondag 11:00 - 16:00

De Museumhuizen werken met tijdsloten zodat jij rustig rond kunt kijken. Reserveer een tijdslot via de site www.museumhuizen.nl.


Contact

Adres
Gasthuislaan 2
8331 MX Steenwijk
Telefoon
0618213385
Online
www.museumhuizen.nl
E-mail

Tip je vrienden

twitter facebook