Filosofisch Café Steenwijkerland

Als je je bureau opruimt en alles keurig in een categorie probeert te stoppen, zit je altijd met wat restproducten die je nergens kwijt kunt. De perfecte ordening bestaat eigenlijk niet. Dat is tenminste wat Frank Meester beweert in zijn boek Waarom we de wereld niet rond kunnen krijgen. Pleidooi voor inconsequentie. Als het ons al niet lukt om ons bureau perfect te ordenen, zal het dan ooit lukken om een consequent verhaal te vertellen over hoe de wereld in elkaar steekt? En wat is nog een goed leven in een inconsequente wereld? In zijn lezing zal Meester in gaat op dergelijke vragen.

Als je je bureau opruimt en alles keurig in een categorie probeert te stoppen, zit je altijd met wat restproducten die je nergens kwijt kunt.

De perfecte ordening bestaat eigenlijk niet. Dat is tenminste wat Frank Meester beweert in zijn boek Waarom we de wereld niet rond kunnen krijgen. Pleidooi voor inconsequentie. Als het ons al niet lukt om ons bureau perfect te ordenen, zal het dan ooit lukken om een consequent verhaal te vertellen over hoe de wereld in elkaar steekt? En wat is nog een goed leven in een inconsequente wereld? In zijn lezing zal Meester in gaat op dergelijke vragen.

Wanneer

Locatie

Rabo Theater De Meenthe

Adres
Stationsplein 1, 8331GM Steenwijk

Tip je vrienden

twitter facebook