Apollo Ensemble brengt Brockes-passie

Het Apollo Ensemble brengt, samen met een achttal vocalisten, de Brockes-Passie van de relatief onbekende Duitse componist Reinhard Keiser.

Het Apollo Ensemble brengt, samen met een achttal vocalisten, de 'Brockes-Passie' van de relatief onbekende Duitse componist Reinhard Keiser (1674-1739). Veel componisten gebruikten de tekst van Barthold Heinrich Brockes als basis voor hun passieconcerten. De in Hamburg woonachtige Keiser was de allereerste die dit libretto van zijn stadgenoot Brockes van muziek voorzag. “De teksten van Brockes, over het lijden en sterven van Christus, zijn vanuit de mens geschreven en verre van liturgisch. Ze spreken rechtstreeks tot het hart en vormen zelfs een rollercoaster van emoties. Het volk omarmde zijn woorden, de kerk had aanzienlijk meer moeite met de dramatische en opera-achtige vertolking van het lijdensverhaal”, zegt Marion Boshuizen van het Apollo Ensemble.

Keiser bracht zijn 'Brockes-passie' op de planken in samenwerking met de Duitse dichter zelf. Sterker nog: de eerste uitvoeringen vonden plaats bij Brockes thuis. De tekst met al zijn dramatische en beeldende passages was koren op de molen van de componist die een voorliefde had voor muziektheater. Hij wist precies hoe hij het publiek kon boeien en vasthouden. Reinhard Keiser werd in zijn tijd beschouwd als een van de belangrijkste operacomponisten van Duitsland.

Apollo Ensemble Het Apollo Ensemble bestaat uit topmusici uit alle delen van de wereld en heeft als thuisbasis Nederland. Het internationaal toonaangevende muziekgezelschap, dat in verschillende bezettingen optreedt, speelt muziek van vroegbarok tot de eerste helft van de twintigste eeuw en doet dat op historische instrumenten.

De uitvoerenden: Apollo Ensemble o.l.v. David Rabinovich, Renate Arends en Janneke Stoute - sopraan, Eske Tibben en Lisa Defeyter - alt, Camilo Delgado Diaz en Pablo Gregorian - tenor, Michiel Meijer en Robbert Muuse - bas

Wanneer

  • -

Prijzen

  • € 29,50 Entreeprijs
  • gratis Entreeprijs jongeren (t/m 18 jaar)

Entreeprijs studenten op vertoon van studentenkaart: € 20,00

Kaartverkoop: www.apollo-ensemble.nl

Locatie

Grote Kerk

Adres
Brouwerstraat 11, 8356DV Blokzijl

Tip je vrienden

twitter facebook