Razzia

Uiteraard vragen we je om de veiligheidsmaatregelen die door de Rijksoverheid en het RIVM zijn genomen op te volgen. Ook raden we aan om de website van de locatie van tevoren te bekijken en te informeren of de locatie die je wilt bezoeken geopend is of niet.

Vrijdagochtend 17 november 1944. Landgoed De Oldenhof nabij Vollenhove. Onder leiding van de gevreesde SS- en Polizeiführer Hanns Albin Rauter, trekken vierduizend Duitse soldaten de Noordoostpolder in. Tweeduizend polderwerkers worden opgepakt en op transport gezet naar Duitsland. In Razzia volgen we het spoor van koerierster Meike van Dalen en politieagent- en verzetsman Harmen Visser. Beiden maken deel uit van verzetsgroep ‘Ome Willem’. In een gedramatiseerde vertelling maken we kennis met landwachter van Gelder, z’n zoon Ebben en twee ondergedoken studenten. Meikes vader wordt opgepakt en afgevoerd naar Duitsland. Hij keert niet terug. Het voedt de immense haat van Meike ten opzichte van Rauter. Het leidt tot de aanslag op Rauter bij Woeste Hoeve, en het doodschieten van honderden vaderlanders, waaronder de Sluzigers Slurink en de Goede. Tijdens de bevrijding van Vollenhove, komt het verhaal tot een dramatische ontknoping. Razzia is geen letterlijke weergave van geschiedkundige feiten, maar een gedramatiseerd verhaal dat recht wil doen aan het offer dat door velen is gebracht om onze vrijheid te bevechten en borgen. Razzia maakt gebruik van verschillende disciplines om het verhaal over het voetlicht te brengen. Naast theater, maakt de voorstelling gebruik van cinema en graphic design. En dat allemaal ingevuld door lokaal- en regionaal talent ondersteund door vak professionals uit het theater, beeldende kunst, literatuur en Film.

Vrijdagochtend 17 november 1944.
Landgoed De Oldenhof nabij Vollenhove.
Onder leiding van de gevreesde SS- en Polizeiführer Hanns Albin Rauter, trekken vierduizend Duitse soldaten de Noordoostpolder in.
Tweeduizend polderwerkers worden opgepakt en op transport gezet naar Duitsland. In Razzia volgen we het spoor van koerierster Meike van Dalen en politieagent- en verzetsman Harmen Visser.
Beiden maken deel uit van verzetsgroep ‘Ome Willem’.
In een gedramatiseerde vertelling maken we kennis met landwachter van Gelder, z’n zoon Ebben en twee ondergedoken studenten.
Meikes vader wordt opgepakt en afgevoerd naar Duitsland. Hij keert niet terug.
Het voedt de immense haat van Meike ten opzichte van Rauter. Het leidt tot de aanslag op Rauter bij Woeste Hoeve, en het doodschieten van honderden vaderlanders, waaronder de Sluzigers Slurink en de Goede.
Tijdens de bevrijding van Vollenhove, komt het verhaal tot een dramatische ontknoping. Razzia is geen letterlijke weergave van geschiedkundige feiten, maar een gedramatiseerd verhaal dat recht wil doen aan het offer dat door velen is gebracht om onze vrijheid te bevechten en borgen.
Razzia maakt gebruik van verschillende disciplines om het verhaal over het voetlicht te brengen. Naast theater, maakt de voorstelling gebruik van cinema en graphic design.
En dat allemaal ingevuld door lokaal- en regionaal talent ondersteund door vak professionals uit het theater, beeldende kunst, literatuur en Film.

Wanneer

Locatie

Rabo Theater De Meenthe

Adres
Stationsplein 1, 8331GM Steenwijk

Tip je vrienden

twitter facebook