3de Weerribbentrail - Rennen door het riet

Uiteraard vragen we je om de veiligheidsmaatregelen die door de Rijksoverheid en het RIVM zijn genomen op te volgen. Ook raden we aan om de website van de locatie van tevoren te bekijken en te informeren of de locatie die je wilt bezoeken geopend is of niet.

Voor deze trailrun wordt er weer een nieuwe route uitgezet van ongeveer 5 kilometer die maximaal 3 keer gelopen kan worden

Op zaterdag 14 september vindt er in het Nationaal Park Weerribben-Wieden voor de derde maal de ‘Weerribben-trail’ plaats. Trailrunning is immens populair bij de hardlopers, en vindt vooral op onverharde en uitdagende routes plaats. Staatsbosbeheer werkt met Run2Day Zwolle samen om deze Weerribben-trail te organiseren.

Er zal tijdens de Weerribben-trail een route uit worden gezet van ongeveer 5 kilometer en deze kan maximaal 3 keer gelopen worden wat totaal op 15km komt. De route zal in een verscheidenheid van landschap plaats vinden zoals wandelpaden, maar ook langs de rietvelden van De Weerribben, en ook voor de beginnende en de ervaren trailrunner genoeg uitdaging geven.

De start van Weerribben-trail is om 10:00 uur bij het buitencentrum van Staatbosbeheer in Ossenzijl. De finish is op het terras van camping de Kluft wat op een steenworp afstand ligt. Daar kan men na die tijd ook douchen. Voor deelnemers die er een weekendje weg van willen maken is nog plaats op de camping de Kluft, zie http://www.dekluft.nl. Of maak er een leuke familiedag van met een bezoek aan het kabouterpad bij het buitencentrum of een vaartocht in De Weerribben.

Deelnemers aan de Weerribben-trail dienen zich in te schrijven via run2dayevents.nl Het inschrijfgeld komt ten goede aan de recreatieve voorzieningen in De Weerribben. De eerste Weerribben-trail heeft er voor gezorgd dat er een aantal nieuwe zitbanken zijn geplaatst in het gebied, de trailrun van vorig jaar zorgde voor nieuwe infopanelen bij de Tjaskers.

Aanmelden via: https://run2dayevents.nl/aanmelden-evenementen

Foto's: Djurre van der Schaaf

Wanneer

Prijzen

  • € 10,00 Entreeprijs

Locatie

Tip je vrienden

twitter facebook