Verdronken dorp - vaartocht in De Wieden

De Rijksoverheid en het RIVM hebben besloten dat alle evenementen afgelast moeten worden in verband met het Corona-virus. Ook zijn publieke locaties waar bijeenkomsten plaatsvinden zoals musea, concertzalen, theaters, sportclubs en sportwedstrijden gesloten en afgelast. De maatregelen gelden voorlopig tot 1 juni 2020. We raden iedereen aan om via onze website naar de website van het evenement/locatie te gaan en goed van tevoren te informeren of het evenement zal plaatsvinden en/of de locatie die je wilt bezoeken open is of niet.

Tijdens deze korte vaartocht maak je kennis met De Wieden en het verhaal over de turfwinning, waardoor het dorpje Beulake uiteindelijk verdronk. Met leuke kinderactiviteit na afloop!

Tijdens deze korte vaartocht maak je kennis met De Wieden en het verhaal over de turfwinning, waardoor het dorpje Beulake uiteindelijk verdronk. Met leuke kinderactiviteit na afloop!.

Tijdens deze korte vaartocht maak je kennis met De Wieden en het verhaal over de turfwinning, waardoor het dorpje Beulake uiteindelijk verdronk. Met leuke kinderactiviteit na afloop! Beulake

Het dorpje Beulake ontstond in 1500 rondom de werkzaamheden van de turfstekers. Vanwege grote stormen overstroomde het gebied en ook het dorpje Beulake. Later hebben duikers vele vondsten uit het dorpje teruggevonden. Tijdens het varen vertelt de schipper uitgebreid over het verhaal van Beulake en hoe de mensen hier vroeger woonden en werkten. En natuurlijk kun je onderweg genieten van de verschillende water- en moerasvogels.

Vaartocht verdronken dorp is heel geschikt voor mensen die weinig tijd hebben en tocht even willen genieten van Nationaal Park Weerribben – Wieden. Een afwisselende vaartocht langs moerasbos, hooi- en rietlanden over open water en kronkelende slootjes.

Na afloop van de tocht is er speciaal voor de kinderen aan boord een leuke extra activiteit in het bezoekerscentrum.

Vaar mee en geniet van het water en de cultuurgeschiedenis van De Wieden. Extra informatie De vaartocht duurt 1¼ uur. Alle leeftijden zijn welkom aan boord! Open boot, denk aan warme- en/of regenkleding. Graag kwartier voor aanvang van de vaartocht melden aan de balie van het bezoekerscentrum. Neem bij warm zonnig weer voldoende drinken, een petje en zonnebrandmiddel mee. Minimaal aantal deelnemers is 6 personen. Deze tocht kan vanwege weersomstandigheden en te weinig deelnamers geannuleerd worden, het is daarom aan te raden je mobiele telefoonnummer te vermelden bij het reserveren. Wil je liever een fluisterboot huren om met je eigen groep te gaan varen? Lees dan hier verder voor meer informatie over onze groepsuitjes. 

Wanneer

  • -

Locatie

Bezoekerscentrum De Wieden

Adres
Beulakerpad 1, 8326 AH Sint Jansklooster

Tip je vrienden

twitter facebook