Vaartocht wilde bloemen - De Wieden

Uiteraard vragen we je om de veiligheidsmaatregelen die door de Rijksoverheid en het RIVM zijn genomen op te volgen. Ook raden we aan om de website van de locatie van tevoren te bekijken en te informeren of de locatie die je wilt bezoeken geopend is of niet.

Stap aan boord bij de boswachter en vaar mee langs de bloemenzee van De Wieden. De hooilandjes in De Wieden zijn in voorjaar en zomer een waar paradijs voor wilde bloemen, insecten en vogels.

Stap aan boord bij de boswachter en vaar mee langs de bloemenzee van De Wieden. De hooilandjes in De Wieden zijn in voorjaar en zomer een waar paradijs voor wilde bloemen, insecten en vogels..

Stap aan boord bij de boswachter en vaar mee langs de bloemenzee van De Wieden. De hooilandjes in De Wieden zijn in voorjaar en zomer een waar paradijs voor wilde bloemen, insecten en vogels.

Geel, paars, wit

Natuurgebied De Wieden telt 800 hectare hooiland. Het hooiland in De Wieden is drassig en staat in voorjaar en zomer vol met bloemen. Geen paardenbloemen of madeliefjes, maar zeldzame bloemsoorten als moeraskartelblad, grote ratelaar en de echte koekoeksbloemen. Door die rijkdom aan wilde bloemen, barst het er ook van de insecten. Vlinders en libellen fladderen met je mee als je langs vaart in de fluisterboot.

Na een uur varen kan je je benen even strekken, maar vaste grond zal je hier niet voelen. Tijdens een korte wandeling over het deinende drijvende land kom je nog meer wilde bloemensoorten tegen. De boswachter weet hier alles van. Net als over de rijke ontstaansgeschiedenis van dit moerasgebied.

Kom je mee varen langs de bloemenzee in De Wieden? Extra informatie De vaartocht duurt drie uur Open boot, denk aan warme- en/of regenkleding  Graag kwartier voor aanvang van de vaartocht melden aan de balie Neem eind mei / juni een anti-muggenmiddel mee! Neem bij warm zonnig weer voldoende drinken, een petje en zonnebrandmiddel mee Neem laarzen mee voor uitstapje hooiland Vanwege de lengte van de tocht niet geschikt voor jonge kinderen. Controleer jezelf op teken na een activiteit in de natuur. Deze tocht kan vanwege weersomstandigheden of te weinig deelname geannuleerd worden, het is daarom aan te raden je mobiele telefoonnummer te vermelden bij het reserveren.

 

Wanneer

  • -

Locatie

Bezoekerscentrum De Wieden

Adres
Beulakerpad 1, 8326 AH Sint Jansklooster

Tip je vrienden

twitter facebook