Verdronken dorp - vaartocht in De Wieden

De Rijksoverheid en het RIVM hebben besloten dat stap voor stap de maatregelen tegen het coronavirus versoepeld worden. We raden iedereen aan om de website van de locatie te bekijken en goed van tevoren te informeren of de locatie die je wilt bezoeken open is of niet.

Vaar mee naar het verdronken dorp Beulake en leg aan bij een veentent en veenschuur. Luister naar de verhalen van de schipper over het dorp op de bodem van het meer. Duik op een leuke manier in het leven van de turfstekers in De Wieden.

Vaar mee naar het verdronken dorp Beulake en leg aan bij een veentent en veenschuur. Luister naar de verhalen van de schipper over het dorp op de bodem van het meer. Duik op een leuke manier in het leven van de turfstekers in De Wieden..

Kom aan boord! De schipper vertelt je bijzondere verhalen! Wil je weten hoe de veenarbeiders en hun kinderen leefden in dit natte veengebied? Ben je nieuwsgierig naar hoe ze werkten, sliepen, aten? Vaar mee en luister naar de verhalen van de schipper over het verdronken dorp Beulake!

Met de open excursieboot vaar je naar het verdronken dorp Beulake en leg je aan bij een veentent en veenschuur. Hier zie je hoe de veenarbeiders in de zomer sliepen. Met de gereedschappen krijg je een beeld van het zware werk van de turfstekers. Via het drijvende het vlonderpad loop je weer terug naar het oude Beulakerpad, dat nu eindigt in het water.

Kinderen mogen na afloop een herinnering aan het dorp Beulake opduiken bij het bezoekerscentrum. Vaartocht verdronken dorp is heel geschikt voor mensen die willen genieten van Nationaal Park Weerribben – Wieden en het leuk vinden om iets meer over het gebied te horen.

Vaar mee en geniet van het water én de verhalen over het ontstaan van De Wieden. Extra informatie Ruim een uur varen, aanleggen bij de veentent en veenschuur en terug lopen over het drijvende vlonderpad. Open boot, denk aan warme- en/of regenkleding. Graag kwartier voor aanvang van de vaartocht melden aan de balie van het bezoekerscentrum. Neem bij warm zonnig weer voldoende drinken, een petje en zonnebrandmiddel mee. Leeftijd vanaf 6 jaar. Deze tocht kan vanwege weersomstandigheden en te weinig deelnemers geannuleerd worden, het is daarom aan te raden je mobiele telefoonnummer te vermelden bij het reserveren.

Deze tocht maken met je eigen groep? Kijk bij [groepsvaartocht De Wieden](groepsvaartocht in De Wieden).

Wanneer

  • -

Locatie

Bezoekerscentrum De Wieden

Adres
Beulakerpad 1, 8326 AH Sint Jansklooster

Tip je vrienden

twitter facebook