Orkest Koninklijke Marechaussee

Het Orkest Koninklijke Marechaussee, opgericht op 12 april 1950, is één van de acht militaire orkesten binnen de Nederlandse krijgsmacht. Het orkest is, in tegenstelling tot de orkesten van de Marine, Landmacht en Luchtmacht, geen harmonieorkest maar treedt op in fanfarebezetting. Professionele musici vormen de basis van het orkest. Reguliere “marechaussees” maken, voor zover de dienst het toelaat, deel uit van dit orkest. De Marechaussee levert muziek op maat. Dit houdt in dat er altijd gekeken wordt naar het doel van het optreden. Naast de enkele tamboer of trompettist bij begrafenissen worden optredens verzorgd door ensembles variërend van een saxofoonkwartet, koperkwintet, combo met en zonder zang, de big band én –uiteraard- het fanfareorkest. Het orkest draagt de tradities, normen en waarden uit van het bereden wapen der Koninklijke Marechaussee,  bewaakt en vertegenwoordigt tevens het muzikaal Nederlands erfgoed door bij groot ceremonieel op te treden als fanfareorkest.  Het orkest is gelegerd in Apeldoorn op het Opleidings-, Trainings- en Kenniscentrum Koninklijke Marechaussee. Het Orkest Koninklijke Marechaussee staat onder leiding van chef dirigent, kapitein Peter Kleine Schaars.               

Het** Orkest Koninklijke Marechaussee**, opgericht op 12 april 1950, is één van de acht militaire orkesten binnen de Nederlandse krijgsmacht.

Het orkest is, in tegenstelling tot de orkesten van de Marine, Landmacht en Luchtmacht, geen harmonieorkest maar treedt op in fanfarebezetting. Professionele musici vormen de basis van het orkest. Reguliere “marechaussees” maken, voor zover de dienst het toelaat, deel uit van dit orkest.

De Marechaussee levert muziek op maat. Dit houdt in dat er altijd gekeken wordt naar het doel van het optreden. Naast de enkele tamboer of trompettist bij begrafenissen worden optredens verzorgd door ensembles variërend van een saxofoonkwartet, koperkwintet, combo met en zonder zang, de big band én –uiteraard- het fanfareorkest.

Het orkest draagt de tradities, normen en waarden uit van het bereden wapen der Koninklijke Marechaussee,  bewaakt en vertegenwoordigt tevens het muzikaal Nederlands erfgoed door bij groot ceremonieel op te treden als fanfareorkest. 

Het orkest is gelegerd in Apeldoorn op het Opleidings-, Trainings- en Kenniscentrum Koninklijke Marechaussee.

Het Orkest Koninklijke Marechaussee staat onder leiding van chef dirigent, kapitein Peter Kleine Schaars.             

 

Wanneer

Locatie

Rabo Theater De Meenthe

Adres
Stationsplein 1, 8331GM Steenwijk

Tip je vrienden

twitter facebook