Theeconcert

Op de zondagmiddag luisteren naar het Theeconcert van sopraan Charlotte Houberg en cellist Joachim Eijlander. Het is een klassiek concert met prachtige bekendere en onbekende muziek voor cello en sopraan, bestaand of gearrangeerd. Zo spelen zij bijvoorbeeld van Vivaldi Concert 2 mandolines Andante, van Bach Air Orchestral suite no. 3 en van Tavener Akhmatova songs. Sopraan Charlotte Houberg heeft, nadat ze haar conservatoriumstudie Cum Laude afsloot, in 2016 haar debuut gemaakt bij de Nederlandse Opera & Ballet als Eerste Heks bij The Theatre of the World van Louis Andriessen olv Reinbert de Leeuw. Inmiddels heeft ze diverse operarollen op haar naam zoals Amor (Cadmus et Hermione), Zerlina (Don Giovanni),  Bess (Porgy & Bess), Frasquita (Carmen) en in 2022 Donna Anna (Don Giovanni). Zij zong als solist met oa met het Rotterdam Philharmonisch Orkest, het Concertgebouw kamerorkest, Sinfonia Rotterdam het Gelders Orkest. Afgelopen jaren was zij te zien in de producties ‘Zwanenmeer’ en ‘Eentje Buitenbeentje’ van Holland Opera waarmee ze door Nederland, Duitsland en Denemarken toerde en stond zij op het podium met ‘Maestro Jules onthult’. Ze is een veelgevraagd solist in oratoria en gaf liedrecitals in oa het Concertgebouw Amsterdam en Tivoli Vredenburg. Joachim Eijlander treedt op als solist en kamermusicus in Europa, Azië en de Verenigde Staten. Joachim verbindt zijn muziek met dansers, visual artists en met wetenschappers in inspirerende gezamenlijke optredens om zo een breder geinteresseerd publiek te inspireren. Hij heeft opgetreden met ensembles en musici als het Borodin kwartet, Lisa Larsson, Robert Holl, Randall Scarlata, Inon Barnatan, Karl Leister en Godfried Hoogeveen. Hij werkte samen met componisten Henri Dutilleux, György Kurtag, Sofia Gubaidulina, Louis Andriessen en Joey Roukens. Joachim bracht diverse albums uit: Bach suites (2015), Sequentia (2017) en Dark Fire (2020). Alle albums uiterst lovende reacties van de internationale pers, Dark Fire kreeg onlangs een 10 in Luister. 

Op de zondagmiddag luisteren naar het Theeconcert van sopraan Charlotte Houberg en cellist Joachim Eijlander.
Het is een klassiek concert met prachtige bekendere en onbekende muziek voor cello en sopraan, bestaand of gearrangeerd. Zo spelen zij bijvoorbeeld van Vivaldi Concert 2 mandolines Andante, van Bach Air Orchestral suite no. 3 en van Tavener Akhmatova songs.

Sopraan **Charlotte Houberg **heeft, nadat ze haar conservatoriumstudie Cum Laude afsloot, in 2016 haar debuut gemaakt bij de Nederlandse Opera & Ballet als Eerste Heks bij The Theatre of the World van Louis Andriessen olv Reinbert de Leeuw. Inmiddels heeft ze diverse operarollen op haar naam zoals Amor (Cadmus et Hermione), Zerlina (Don Giovanni),  Bess (Porgy & Bess), Frasquita (Carmen) en in 2022 Donna Anna (Don Giovanni). Zij zong als solist met oa met het Rotterdam Philharmonisch Orkest, het Concertgebouw kamerorkest, Sinfonia Rotterdam het Gelders Orkest. Afgelopen jaren was zij te zien in de producties ‘Zwanenmeer’ en ‘Eentje Buitenbeentje’ van Holland Opera waarmee ze door Nederland, Duitsland en Denemarken toerde en stond zij op het podium met ‘Maestro Jules onthult’. Ze is een veelgevraagd solist in oratoria en gaf liedrecitals in oa het Concertgebouw Amsterdam en Tivoli Vredenburg. 

Joachim Eijlander treedt op als solist en kamermusicus in Europa, Azië en de Verenigde Staten. Joachim verbindt zijn muziek met dansers, visual artists en met wetenschappers in inspirerende gezamenlijke optredens om zo een breder geinteresseerd publiek te inspireren. Hij heeft opgetreden met ensembles en musici als het Borodin kwartet, Lisa Larsson, Robert Holl, Randall Scarlata, Inon Barnatan, Karl Leister en Godfried Hoogeveen. Hij werkte samen met componisten Henri Dutilleux, György Kurtag, Sofia Gubaidulina, Louis Andriessen en Joey Roukens. Joachim bracht diverse albums uit: Bach suites (2015), Sequentia (2017) en Dark Fire (2020). Alle albums uiterst lovende reacties van de internationale pers, Dark Fire kreeg onlangs een 10 in Luister. 

Wanneer

Locatie

Park Rams Woerthe

Tip je vrienden

twitter facebook