Rondje Weerribben

 • Type

  Fietsen
 • Afstand

  53,6 km
 • Duur

  3:34
 • Knooppunten

  19
 • Locaties

  5

Het Rondje Weerribben gaat dwars door het Nationaal Park Weerribben-Wieden. De ecologische waarde van de Weerribben is van internationale allure. Onderweg fiets je door vestingstad Steenwijk. Een stad vol verhalen en monumenten die herinneren aan een verleden vol strijd.


Startpunt

De route is bewegwijzerd met speciale routebordjes. Volg de bordjes met daarop Rondje Weerribben. Je komt vanzelf weer bij je startpunt uit. Je kunt de route bij ieder knooppunt oppakken.

 1. Bezoekerscentrum de Weerribben

  Bezoekerscentrum de Weerribben

  Bezoekerscentrum

  Bezoekerscentrum Weerribben is hét startpunt voor een vaartocht met overdekte rondvaartboot, fluisterboot of kano in Nationaal Park Weerribben-Wieden. Of een wandel- of fietstocht. Met rust, riet en ruimte. In het buitencentrum is een toeristisch informatiepunt aanwezig.

 2. Vogelkijkhut

  Vogelkijkhut

  Kooibomenpad

  De Weerribben is een groot laagveengebied waarin bijzondere vogel-, vlinder- en libellensoorten voorkomen. Probeer ze allemaal te ontdekken vanaf de vogelkijkhut aan het Kooibomenpad.

 3. Vervenershuisjes

  Vervenershuisjes

  Hoogeweg

  Aan de Hoogeweg staan diverse veenwerkershuisjes. Tot aan het einde van de 19e eeuw woonden hier turfstekers en hun gezinnen. Kijk voor meer informatie eens bij het Buitencentrum Weerribben in Ossenzijl.