navigatie overslaan

Kanoroute Kalenberg

 • Type
  Varen
 • Afstand
  7,7 km
 • Duur
  2:33
 • Locaties
  4

P = aanlegplaats kano. Let op! Alle rondgaande routes zijn bewegwijzerd behalve de grote ronde Weerribben-Wieden (70 km) en de verbindingsroutes.

Startpunt

Begin uw route in Kalenberg bij één van de bootverhuurders of de tewaterlatingsplek. Vaar naar het centrum van de rietteelt door een betoverend landschap. Geniet van de rust in Kalenberg waar amper plek is voor auto’s. De route voert vooral over smalle vaarten en sloten waar nauwelijks andere vaartuigen dan kano’s of kajakken komen. Wel druk is het op de gracht door Kalenberg, maar in het dorp houden watersporters zich aan de lage vaarsnelheid. Ook bij harde wind is dit een ideale kanoroute.

 1. Parkeerplaats Wetering - Oost

 2. Het Doevehuis

  Kalenberg Zuid 1, Kalenberg

  .

 3. Het Rietershuijs

  Kalenbergerpad 7, Kalenberg

  .

 4. Aanlegplaats

 5. Windmolens

  Windmolens

  Watermolentjes behoren net zo bij De Wieden als de rietlanden waarin ze staan. Vroeger zorgden de molentjes dat het veen zo droog mogelijk bleef. Tegenwoordig is het eerder zaak dat de aanvoer van water naar het gebied op peil blijft.

 6. De Vrijstaten B&B

  Hoogeweg 7, Kalenberg

  .

 7. Aanlegplaats

 8. Libellen

  Libellen

  Kanoparadijs én libellenparadijs. Maar liefst vijftig soorten libellen vliegen in Weerribben-Wieden. Dankzij soorten als noordse winterjuffer, groene glazenmaker, gevlekte witsnuitlibel en sierlijke witsnuitlibel is de regio een van de beste libellengebieden van Europa

 9. Aanlegplaats

 10. De Imme B&B

  Oudeweg 113, Ossenzijl

  .

 11. Aanlegplaats

 12. Aanlegplaats

 13. Riet

  Riet

  Riet uit De Weerribben, ook wel ‘Kalenberger riet’, staat bekend om de topkwaliteit. Na de noeste arbeid van de rietsnijders belandt het op vooral daken en molens. Mede dankzij dit ambachtelijke werk behoudt Weerribben-Wieden haar karakteristieke landschap.

 14. Aanlegplaats

 15. De Wetering B&B

  Wetering West 105, Wetering

  .