Bezoekerscentrum De Wieden | Sint Jansklooster Tourist Info

Bezoekerscentrum De Wieden is het ideale startpunt voor een dagje in het waterrijke natuurgebied De Wieden. Ga mee varen, maak een mooie wandeling of fietstocht en bezoek de theeschenkerij. Ook voor kinderen zijn er leuke OERRR activiteiten!

Foto's & Video's

Vaar mee met onze boswachter
Natuurgebied De Wieden laat zich prima verkennen per boot. Vanaf april t/m oktober starten bijna dagelijks diverse vaartochten bij het bezoekerscentrum in St. Jansklooster. De tochten variëren in lengte en deelgebied. De schipper, tevens natuurgids, vertelt van alles over het landschap en de natuur. Het zijn open boten voor een optimale natuurbeleving. Ook kun je de boot met schipper voor een groep huren.

De EcoWaterBus in Coronatijd:

Maak kennis met De Wieden vanaf de boot. Ervaar dit prachtige natte veenweidegebied vanaf het water. De Waterbus neemt je mee voor een rondje van een uur dwars over de Beulakerwijde, één van de grootste meren van dit natuurgebied.

Zo bekijk je het monument van het verdronken dorp Beulake van dichtbij. Een dorp dat door de vervening niet meer bestaat. Geniet al varend van watervogels zoals zwanen en aalscholvers. Luister naar de ritmische geluiden van de karekiet of bewonder de kleurenpracht van de water- en oeverplanten zoals de gele plomp en de waterlelie. Op de fluisterboot kun je rustig genieten van al dat moois.

Laarzenpad 2,3 km
Het laarzenpad bij Bezoekerscentrum De Wieden loopt dwars door het rietland. Trek dus je laarzen of stevige schoenen aan. Je loopt langs een stukje moerasbos en door open hooilanden. Met trekpontjes steek je de sloten over die het pad onderweg kruisen. Een ideale route voor kinderen. In verband met de kwetsbare natuur zijn honden helaas niet toegestaan.

Vlonderpad 0.9 km
Het vlonderpad bij Bezoekerscentrum De Wieden is een korte rondlopend pad, dus verdwalen of verkeerd lopen kan niet. Je ziet De Wieden in het klein: een natuurgebied met meren en kolkjes, rietlanden, sloten en moerasbossen, waar dieren als de otter en zwarte stern leven en in in het voorjaar en zomer prachtige bloemen bloeien. Deze wandeling is rolstoelgeschikt.↵

Fietsroutes
Het bezoekerscentrum is de ideale start om het Nationaal Park Weerribben-Wieden te ontdekken. Op onze website treft je een aantal route suggesties aan.

Watertoren in de Wieden
De watertoren staat midden in Nationaal Park Weerribben-Wieden. Als bezoeker kun je de watertoren via een spectaculaire trap beklimmen. Op een hoogte van 45 meter kijk je uit over de prachtige natuur van De Wieden. Kijk op de website voor openingstijden.

Tourist Informatiepunt
Daarnaast vind je bij het bezoekerscentrum een Tourist Informatiepunt , dus algemene informatie over dit gebied is binnen handbereik!

Bij de Tourist Info in Sint Jansklooster kun je terecht voor:

  • Informatie over Sint Jansklooster, De Wieden en de regio
  • Kaarten, fiets-, wandel- en vaarroutes
  • Inspiratie voor een leuk dagje uit
  • De gezelligste adressen voor eten, drinken en overnachten
  • Een overzicht van de evenementen in de regio

Actuele informatie
Kijk op de website naar actuele vaar-en vertrektijden, routeapps en nieuws over het landschap en de natuur. Of loop binnen bij bezoekerscentrum De Wieden voor tips en advies.

Openingstijden

maandag gesloten
dinsdag 10:00 - 17:00
woensdag 10:00 - 17:00
donderdag 10:00 - 17:00
vrijdag 10:00 - 17:00
zaterdag 10:00 - 17:00
zondag 10:00 - 17:00

Contact

Adres
Beulakerpad 1
8326 AH Sint Jansklooster
Telefoon
0527-205660
Online
www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/de-wieden
E-mail

Tip je vrienden

twitter facebook