KANOPARADIJS WEERRIBBEN-WIEDEN

Leestijd 2 minuten

Voel het maar. Hoe je hartslag vertraagt, schouders zakken, kaken spontaan ontspannen. Zen, zeggen sommigen. Van ons mag je ‘t noemen zoals je wilt, deze sensatie op een sukkeldraf. Laat het duo spoed en stress thuis en slow down in het Kanoparadijs.

Oeverloos, eindeloos…

Wil je spelevaren of sportief erváren? Dobberen en lol maken, leren en ontdekken, oeverloos dwalen zonder klokje om je pols. In het uitgestrekte Kanoparadijs in de Kop van Overijssel kan het allemaal. Maak gerust een kleine buiging, want je bent te gast in Nationaal Park Weerribben-Wieden: een absoluut uniek, man-made stukje Nederland van trekgaten en legakkers, weren en ribben. Daaraan dankt deze oase z’n naam. Glijd voorbij coulissen van riet, schiereilanden van trilveen en over weidse meren waarop witte zeiltjes flonkeren in de zon. Hier vertelt de tijd nog een goed verhaal, ga er rustig voor zitten. Hoor de heroïek van noeste werkers in het veen, over armoe en turf, een verdronken dorp. Die waterrijke jungle is nu hét decor voor verkenningstochten met de peddel. Een perfect plaatje: op de plank, in een kano of kajak. Solo, met z’n twee of de hele familie. Wat jij wilt.

Feest van klanken

Het ritme van je slagen en de rimpeling van water, ze doen wonderen voor lijf en geest. Van kanovaren word je zo lekker rustig. Maar stil? Nou nee. Bereid je voor op een feest van klanken. Tussen ’t riet weggedoken vogeltjes brengen hun serenade aan het seizoen. Wuivende gewassen omzomen smalle stroken land en water; ze vlechten een vertrouwd patroon dat zo puur natuur oogt, maar toch zorgvuldig door de mens is geregisseerd. Welkom in de wereld van lisdodde, waterlelie en pijlkruid; de habitat van vuurvlinders, otters en aalscholvers. Bekijk het maar. Ga volledig op in de kakofonie van kwaken, kwinkeleren, gakken, spatten, zoemen. Alles wat groeit en bloeit lijkt op momenten te exploderen van geluk. Hier draaien je zintuigen overuren tot de zon is uitgeklokt.

Rust & uitdaging

Pak je rust. Of ga juist de uitdaging aan. Verken een netwerk van adembenemende routes, goed voor één dag kanovaren of meerdaagse reizen met praktische uitstapplekken onderweg, aantrekkelijke terrassen en eetadresjes, tot tent of bed voor de nacht. Ontdek wat jouw peddelplezier is, in het Kanoparadijs van Weerribben-Wieden.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

  1. Boswachter én kanofreak Egbert Beens

  2. De Kluft: epicentrum van het Kanoparadijs

  3. TIPS & TRICKS

  4. KANOPARADIJS WEERRIBBEN-WIEDEN

Tip je vrienden

twitter facebook