Natuur

Met de auto of fiets door het grote kleurrijke palet van de Tulpenroute

Leestijd 2 minuten

Wist je dat de meeste tulpen in de Noordoostpolder te vinden zijn? Vanaf half april kun je dat met eigen ogen zien op de langste tulpenroute van ons land. Die is namelijk 101 kilometer lang en het beste per auto te doen, maar fietsliefhebbers komen ook aan hun trekken door een deel van de tulpenroute te fietsen via het fietsknooppuntennetwerk.

Fiets op de bodem van de voormalige Zuiderzee

Je fietst hier op de bodem van de voormalige Zuiderzee die in 1942 is drooggelegd. Als je op de dijk fietst kun je het hoogteverschil van water en land heel goed zien. Daarnaast wisselen de bloeiende tulpen, frisgroene akkers en boomgaarden elkaar prachtig af. Ook is er een speciaal Tulpen Informatie Centrum ingericht in het kleine dorp Creil met maar liefst 2000 soorten tulpen. Onderweg kun je bij een aantal boerderijtjes wat eten en drinken, je kunt langs diverse galerieën fietsen én eigenlijk mag je de prachtige Orchideeënhoeve ook niet missen!

Tulpenfestival

Eenmaal per jaar vindt in de Noordoostpolder ook het Tulpenfestival plaats waarbij er speciale fietsroutes, wandeltochten en koetsentochten langs de sfeervolle bollenvelden worden uitgezet. Tijdens dit festival zijn er tal van activiteiten zoals: helikoptervluchten, ballonvaarten, tulpendate bingo en diverse workshops. Bezoek de website voor alle informatie over het Tulpenfestival in de Noordoostpolder.

TIP: Vergeet je vooral je fotocamera niet!

Download hier de flyer voor de tulpenroute 2023

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

  1. Cultuur

    Kleurrijke bloemencorso's en gondelvaarten in Weerribben-Wieden

  2. Cultuur

    Supertof en informatief; de 4 leukste (stads)wandelingen met gids

  3. Ontdek alle verhalen van toen en nu

    Sfeervolle Zuiderzeestadjes op de grens van het nieuwe land

  4. Ontdek alle verhalen van toen en nu

    De geschiedenis komt tot leven in het heden

Tip je vrienden

twitter facebook