Kom vogels spotten in Weerribben-Wieden!

Leestijd 1 minuten

Ben jij een echte vogelliefhebber en vind je het heerlijk om urenlang vogels te spotten? Dan ben je in Weerribben-Wieden aan het juiste adres! De vogels zitten namelijk graag in ons laagveengebied. In de periode van april tot en met juni is er veel te zien: dan keren de broedvogels terug. Maar ook in de winter zijn er veel verschillende vogels te spotten. Dus pak je verrekijker uit de kast en ga op ontdekkingsreis in één van onze acht vogelkijkhutten!

omschrijving
omschrijving

Wist jij bijvoorbeeld dat de blauwborst en roerdomp de Weerribben de ideale plek vinden voor hun broed- en schuilgelegenheid? Daarom is het belangrijk dat elk jaar een deel van het riet blijft staan: het zogenaamde overjarige riet. Maar Weerribben-Wieden is door haar moerassige laagveen ook een favoriete locatie van de roerdomp, purperreiger, zwarte stern en tal van rietvogels: waaronder de grote karekiet.

Door het verschil in natuurtypen, zoals moeras, rietland en wateren, kun je veel verschillende vogels spotten. Wat dacht je bijvoorbeeld van de baardmannen, waterrallen, snorren en sprinkhaanzangers? Met een beetje geluk spot je vanuit een vogeluikijkhut zelfs een ringslag of otter.

Bekijk hier alle vogeluitkijkhutten in de regio!

omschrijving
omschrijving

Libellen

De Weerribben behoren tot de meest libellenrijke natuurgebieden van Nederland en zelfs van West-Europa. Maar liefst 50 soorten zijn in het gebied waargenomen, waarvan 27 soorten populaties hebben. De libellen in De Weerribben zijn kenmerkend voor laagveengebieden, een natuurtype dat buiten Nederland zeldzaam is. De waarde van De Weerribben voor soorten als de noordse winterjuffer, de groene glazenmaker, de gevlekte witsnuitlibel en de sierlijke witsnuitlibel is daarmee van internationaal belang.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

 1. UIT in de regio

  Zin in een vader en zoon uitje? Dit zijn de stoerste en leukste uitjes voor vader en zoon in …

 2. UIT in de regio

  Slecht weer? Ontdek hier de familie uitjes tijdens de herfst: dit kan je doen in Weerribben-Wieden!

  Erik
 3. Water

  Verwarmd varen maakt elke winterdag leuk

  Erik
 4. Natuur

  Geniet in de herfstvakantie of kerstvakantie van Weerribben-Wieden

  Erik

Tip je vrienden

twitter facebook