Overnachten

Campinghoppen en bijzonder overnachten in Weerribben-Wieden

Leestijd 3 minuten

Overnachten in een helikopter die alleen per pont bereikbaar is. Of in een veenhuisje middenin De Weerribben. Of op een plek waar je na het ontwaken meteen op de boot of in de kano stapt. Of in de weldadige rust van een bos zoals de Eese. Of misschien nog wel beter: een week lang elke avond op een van die bijzondere plekken. Campinghoppen in de regio Weerribben-Wieden en de Eese!

Overnachten in een Navo helikopter

De tijd dat het campingleven bestond uit de keuze tussen tent of caravan is al lang voorbij. Steeds meer campings bieden alternatieven die gasten een onvergetelijke ervaring bezorgen. Neem nou de mi 2-helikopter op Akkertien op de Voorst in Vollenhove. Die staat op een eilandje dat alleen met een pontje bereikbaar is. Slapen in een Navo Hoplite-helikopter, wat een manier om vakantie te vieren!

Wakker worden aan het water

Wie bij het wakker worden een adembenemend uitzicht wil hebben, moet kiezen voor de veenhuisjes van De kluft in Ossenzijl. Schuif ’s ochtends de gordijnen opzij en raak betoverd door de schoonheid van De Weerribben. De andere accommodaties op deze camping zijn al net zo fraai. En dat geldt voor veel campings aan het water: Blokzijl, Giethoorn, Belt-Schutsloot, Wanneperveen, Sint Jansklooster, Wetering, Kalenberg… Overal staan gasten vlakbij het water. Of ze nou kiezen voor een mini-camping of een grotere locatie. Ook liefhebber van bossen, glooiende landschappen of weidegebieden? Wie van camping naar camping hopt, komt ook op dat soort plekken terecht! Neem het heuvelachtige landschap bij Steenwijk, met letterlijke en figuurlijke hoogtepunten als de Woldberg en landgoed de Eese. Ook mooi: het houtwallandschap bij Paasloo. Camping De Eikenhof zit daar middenin. Extra bijzonder: slaap in een boslodge op deze camping! Ook rond Sint Jansklooster en Vollenhove is het genieten op het land van Vollenhove. Bossen én water zijn daar altijd dichtbij.

Kano-overnachtingsplekken

Moet de overnachting avontuurlijker? Natuurmonumenten heeft een kano-overnachtingsplaats middenin De Wieden. Slapen tussen de bijzondere flora en fauna van een uniek natuurgebied. En wat te denken van een tipi of een tent op een vlot in het kuinderbos? Campinghoppen in Weerribben en Wieden levert een onvergetelijke vakantie op. Of je nou met de auto, de fiets, de boot, de caravan, de camper of lopend in de regio bent!

TIP: Campinghoppen

Trek van camping naar camping en van hut naar hut Steeds populairder bij toeristen die veel luxe niet belangrijk vinden: de trekkershut. Ook in de regio Weerribben en Wieden staan deze basisaccommodaties op een aantal campings. “trekkershutten zijn ideaal voor wandelaars en fietsers, maar wij ontvangen ook regelmatig roeiers en kanoërs”, vertelt Anneke Schreur van camping d’ Hof in Giethoorn.Een ‘kleine vorm van glamping’ noemt zij de trekkershutten. Ze zijn voorzien van stapelbedden en een kleine keukeninstallatie. Bovendien staan ze bijna altijd op prachtige locaties in de natuur.

Trekkershutten in de regio:

 • Giethoorn: Camping d’Hof
 • Belt-Schutsloot: Camping kleine Belterwiede
 • Blokzijl: Camping tussen de Diepen
 • Ossenzijl: recreatiecentrum De kluft
 • Paasloo: recreatiecentrum De Eikenhof
 • Eesveen: Natuurcamping De Hoogte

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

 1. Cultuur

  Kleurrijke bloemencorso's en gondelvaarten in Weerribben-Wieden

 2. Cultuur

  Supertof en informatief; de 4 leukste (stads)wandelingen met gids

 3. Ontdek alle verhalen van toen en nu

  Sfeervolle Zuiderzeestadjes op de grens van het nieuwe land

 4. Ontdek alle verhalen van toen en nu

  De geschiedenis komt tot leven in het heden

Tip je vrienden

twitter facebook