Laarzenpaden: laarzen aan en wandelen maar!

Leestijd 2 minuten

Het zal geen verrassing zijn, maar deze prachtige paden bewandel je op… laarzen! Het leidt je langs rietvelden, hooilanden, dwars door een moerasbos en trekpontjes die je naar de overkant brengen. Voel en beleef het trillende land, wie durft?

Buiten de gebaande paden
Het grootste deel van het jaar bevatten deze paden behoorlijk drassige delen. Vanwege de zompige moerasgrond zijn laarzen, of andere modderbestendige (hoge) schoenen dus absoluut een must. Tenzij het een aantal dagen droog en warm is, dan kun je de routes “gewoon” begaan. Maar welke laarzenpaden zijn hier in de omgeving?

Het Laarzenpad bij Bezoekerscentrum De Wieden in Sint Jansklooster
Tijdens deze route ontdek je alle landschappen van De Wieden in amper 2,5 kilometer. Dit traject gaat langs rietvelden, de Beulakerwijde en een prachtig moerasbos. Onderweg staan er ook nog vier pontjes op je te wachten! Trek jezelf naar de overkant en steek over naar weer een verrassend stuk land. Al met al, één groot avontuur.

Download hier de route van Natuurmonumenten!

Het Laarzenpad bij Kalenberg
Ook bij Kalenberg ligt een prachtige route van drie kilometer, gemaakt door Staatsbosbeheer i.s.m. bewoners. Tijdens deze avontuurlijke wandeling ontdek je de schoonheid van de rietlanden, ribben en weren van heel dichtbij. Loop dwars door de rietvelden, hooilanden, het moerasbos en langs watertjes. Het pad is deels begaanbaar gemaakt met bruggetjes en vlonders maar voor de rest van de wandeling geldt wederom: de laarzen aan!

Download hier de route van Staatsbosbeheer

Verdere tips: kids, broedseizoen en vogelaars
Beide Laarzenpaden zijn, vanwege het avontuur en de afstand, super om met kinderen af te leggen. En ben je een vogelaar? Dan is het hier een waar paradijs. Vergeet dus zeker niet je verrekijker en/of camera mee te nemen. Let wel op: de routes kunnen tijdens het broedseizoen gesloten zijn.

Buiten de laarzenpaden biedt Weerribben-Wieden wandelaars oneindig veel kilometers om te ontdekken. Lees meer over wandelen in Weerribben-wieden.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

 1. Cultuur

  Kleurrijke bloemencorso's en gondelvaarten in Weerribben-Wieden

 2. Cultuur

  Supertof en informatief; de 4 leukste (stads)wandelingen met gids

 3. Ontdek alle verhalen van toen en nu

  Sfeervolle Zuiderzeestadjes op de grens van het nieuwe land

 4. Ontdek alle verhalen van toen en nu

  De geschiedenis komt tot leven in het heden

Tip je vrienden

twitter facebook