Over de grens

Onwijs mooie geschiedenis. Ontdek de historische Hanzesteden om de hoek

Leestijd 2 minuten

Hanzesteden waar de historie letterlijk en figuurlijk op straat ligt: Hasselt, Kampen en Zwolle. Imposante bouwwerken, prachtige binnensteden en volop bedrijvigheid aan het water. Vanuit Weerribben-Wieden binnen een half uur bereikbaar bovendien. Maak kennis met historische Hanzesteden.

Bedevaartsoord Hasselt

Beetje onbekend, zeker niet onbemind. Mensen die Hasselt voor het eerst bezoeken zijn geheid onder de indruk van de schoonheid. De grachten, de monumenten en de ligging aan het Zwarte Water zijn al eeuwenlang in trek, vroeger vooral om religieuze redenen. Hasselt had een grote naam als bedevaartsoord. Ook de geschiedenis van de Moderne Devotie, de Hanze en zelfs de Verenigde Staten leidt naar Hasselt. Extra interessant in het voorjaar: dan bloeit de zeldzame kievitsbloem massaal rond het stadje. Het W.G. van de Hulstfestival neemt bezoekers in december mee terug naar hun kindertijd.

Stad aan de IJssel Kampen

De beste manier om Kampen te ontdekken: bekijk het stadsfront vanaf de overkant van de IJssel. Weinig steden in Nederland hebben een mooier uiterlijk dan Kampen. Wie de IJsselbrug oversteekt, ontdekt dat ook het innerlijk onovertroffen is. Stadspoorten, eeuwenoude kerken en monumenten, sfeervolle pleinen en pittoreske steegjes. Om over de lange winkelstraat maar te zwijgen. Ontdek de historie in het Stedelijk Museum, dompel je onder in de nautische sferen van de Koggewerf, maak een tochtje over de rivier en plof tevreden neer op een gezellig terras.

Afwisselend Zwolle

Zwolle is ontdekt als een van de mooiste en afwisselende steden van Nederland. Het historische centrum heeft alles te bieden waaraan een aantrekkelijke binnenstad moet voldoen: sfeervolle winkels, de beste horeca, mooie musea en galerieën en de meest bijzondere boekwinkel van Nederland. Neem de tijd, want Zwolle is geen stad voor een vluchtig bezoek. Zeker niet als de binnenstad bruist door een festival, een evenement of de zomerkermis. De kinderen hebben vast Dinoland al aangewezen als bestemming…

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

  1. Culinaire kerst

  2. Kerstuitjes in Weerribben-Wieden

  3. Originele sinterklaascadeautjes

  4. Deelfietsen: oplossing voor meer mobiliteit van inwoners en toeristen

Tip je vrienden

twitter facebook