Nationaal Park Nieuws

Klokhuis duikt Nationaal Park Weerribben-Wieden in

Het Klokhuis duikt komende dinsdag 14 mei Nationaal Park Weerribben-Wieden in. Dit als onderdeel van een zevendelige serie over de Nederlandse nationale parken. Het jongerenprogramma op NPO3 maakte onlangs opnames in Weerribben en Wieden.

“De televisieploeg gaat uiteraard op zoek naar otters. Ook heeft de presentator de nacht doorgebracht in een hangmat”, vertelt Thea Peters van het Nationaal Park. Daarnaast peddelden de televisiemakers in een kano door het gebied. Boswachters Egbert Beens (Staatsbosbeheer) en Johann Prescher (Natuurmonumenten) vertellen in de uitzending ook over het bijzondere gebied.

Klokhuisdag

Nationaal Park Weerribben-Wieden presenteerde zich afgelopen week ook op de zogenoemde Klokhuisdag. Op Stadslandgoed de Kemphaan in Almere waren ook de andere Nederlandse parken aanwezig. “Een groot succes”, zegt Peters over de dag die door 3500 kinderen werd bezocht. Een groot aantal bezocht de stand van het Nationaal Park Weerribben-Wieden. “Vooral onze tattooshop trok veel aandacht: met insectentattoos van een supermarktketen konden kinderen stenen tatoeëren. Dat leverde hele mooie resultaten op. Verder konden ze bij ons schepnetjes versieren en daarna waterbeestjes vangen. Overal op het terrein zagen we die schepnetjes terug.”

Uitzending

De uitzending van Het Klokhuis begint 14 mei om 18.40 uur.

Tip je vrienden

twitter facebook