Volg ons nieuws ook op Twitter en Facebook

 1. Word gastheer of gastvrouw van Nationaal Park Weerribben-Wieden

  Word gastheer of gastvrouw van Nationaal Park Weerribben-Wieden

  Afgelopen jaar hebben veel Nederlanders door de coronamaatregelen de schoonheid van Nationaal Park Weerribben-Wieden (her)ontdekt. Veel mensen zijn onder de indruk van het natuurschoon. Niet alleen vakantiegangers, ook mensen uit eigen streek hebben de natuur en het landschap in de directe omgeving opnieuw leren kennen en waarderen. Als ondernemer kun je daar de vruchten van plukken.

 2. Gezocht: Junior Rangers voor de Overijsselse Nationaal Parken

  Gezocht: Junior Rangers voor de Overijsselse Nationaal Parken

  Ben je tussen de 12 en 18 jaar oud, houd je van de natuur, buiten zijn en je handen uit de mouwen steken? Dan heb je het in je om een goede Junior Ranger te worden. In september is in de Overijsselse Nationaal Parken de kick-off van het nieuwe Junior Rangers-seizoen.

 3. Feestelijke opening informatieborden in Oldemarkt

  Feestelijke opening informatieborden in Oldemarkt

  Oldemarkt, Kalenberg, Beltschutsloot en Sint Jansklooster zijn de afgelopen weken voorzien van nieuwe informatieborden. Vandaag werden de borden feestelijk geopend door Harold Viscaal, directeur van de Stichting Weerribben-Wieden. Dat deed hij onder andere samen met wethouder Bram Harmsma en plaatselijk belang Oldemarkt. En niet te vergeten de kinderen van basisschool de Slinge.

 4. Ontdek de verhalen van Weerribben-Wieden

  Ontdek de verhalen van Weerribben-Wieden

  Weerribben-Wieden zit vol verhalen: over het ontstaan van de stuwwallen en het veen moeras, over de mensen die er woonden en het veen onder hun voeten weghaalden, over de planten en dieren die er zich thuis voelen. Ontdek deze verhalen via een digitale ontdekkingstocht van ongeveer twee uur. Daarna zie je buiten zoveel meer tijdens een fiets-, vaar-, wandel- of kanotocht in Nationaal Park Weerribben-Wieden.

 5. Gezocht: kinderen rondom De Weerribben die gek zijn op de natuur

  Gezocht: kinderen rondom De Weerribben die gek zijn op de natuur

  Speciaal voor kinderen die rondom De Weerribben wonen is er een JeugdNatuurClub. Maandelijks komen de kinderen van 7 tot 12 jaar samen om op pad te gaan in de natuur. De gemeenschappelijke deler van de clubleden is dat ze graag buiten zijn en gek zijn op planten en dieren. Het nieuwe seizoen start in september, enthousiaste kinderen zijn welkom op woensdag 30 juni voor een kennismaking.

 6. Een onvergetelijke dag in Nationaal Park Weerribben-Wieden

  Een onvergetelijke dag in Nationaal Park Weerribben-Wieden

  Tijdens de Dag van het Nationaal Park in 2020 werd er gekozen voor een digitale versie om de Nationale Parken van Nederland in de spotlight te zetten. Onderdeel van de dag was een Nationale Parken quiz om Nederland hun kennis over de Nationale Parken en hun Nederlandse natuurkennis te testen. Een exclusieve excursie naar een Nationaal Park naar keuze. Dat was de prijs voor de winnaars van de Nationale Parken quiz.