Volg ons nieuws ook op Twitter en Facebook

 1. Groene Voorlichters verdiepen zich in 'stikstof'

  Groene Voorlichters verdiepen zich in 'stikstof'

  De vrijwilligers en beroepskrachten van het Nationaal Park die in contact komen met bezoekers -de zogenoemde Groene Voorlichters- hebben zich bij laten praten over de invloed van stikstof op de flora en fauna van Weerribben en Wieden.

 2. Oude petgaten bij Dwarsgracht open graven

  Oude petgaten bij Dwarsgracht open graven

  De komende twee jaar worden bij Dwarsgracht tien hectare aan oude petgaten open gegraven als onderdeel van de Natura 2000-herstelmaatregelen in De Wieden.

 3. Nationaal Park is vier Junior Rangers rijker

  Nationaal Park is vier Junior Rangers rijker

  Marije, Stijn, Jonne en Alyanne zijn de nieuw Junior Rangers van Nationaal Park Weerribben-Wieden. Na een jaar lang als aspirant mee gedaan te hebben met het programma én na een heuse presentatie aan ouders en andere belangstellenden, hebben zij het felbegeerde certificaat ontvangen en mogen zij zich Junior Ranger noemen.

 4. Cursus Gastheer van het Landschap, inschrijving geopend

  Cursus Gastheer van het Landschap, inschrijving geopend

  Dit najaar organiseert IVN Overijssel, samen met Weerribben-Wieden Marketing, Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en andere partners de cursus ‘IVN Gastheer van het Landschap’ in Nationaal Park Weerribben-Wieden. Ben jij horeca-, recreatie-, of agrarisch ondernemer in deze regio en wil je meer weten over de prachtige omgeving waarin jij gastheer bent? Doe dan mee en meld je aan voor de cursus.

 5. Kennismaken met de Junior Rangers

  Kennismaken met de Junior Rangers

  De Junior Rangers van Nationaal Park Weerribben-Wieden sluiten dit seizoen op zaterdagmorgen 13 juli af met een ochtend waar ook belangstellende jongeren (12 t/m 16 jaar) welkom zijn.

 6. WiedenWaterLab in de zomervakantie

  WiedenWaterLab in de zomervakantie

  Beleef het OERR WiedenWaterLab in de zomervakantie Vanaf 16 juli kunnen gezinnen met kinderen mee doen met het OERRR Wieden waterlab. Een watermiddag voor het hele gezin met proefjes over en met het water.

 7. Het loopt storm voor cruise door Weerribben-Wieden

  Het loopt storm voor cruise door Weerribben-Wieden

  Opnieuw trok vrijdag 21 juni de Vrijstate van Pieter Jongschaap voor een cruise het Nationaal Park Weerribben-Wieden in. Ouderen reageerden in mei zo massaal op een soortgelijke trip tijdens de Europese Dag van het Nationaal Park dat een tweede expeditie niet kon uitblijven.

 8. Een dagje ‘model’ in het mooiste Nationaal Park van Nederland

  Een dagje ‘model’ in het mooiste Nationaal Park van Nederland

  Wil je graag laten zien dat jouw Weerribben-Wieden het mooiste gebied van Nederland is? Ga dan een dagje mee als model en op pad met een professionele fotograaf. Je beleeft een onvergetelijke ervaring waaraan je nog een kleine vergoeding overhoudt ook!

 9. Nationaal Park Weerribben-Wieden hét Kanoparadijs van Noordwest-Europa

  Nationaal Park Weerribben-Wieden hét Kanoparadijs van Noordwest-Europa

  Nationaal Park Weerribben-Wieden is vanaf 24 mei hét Kanoparadijs van Noordwest-Europa. Ondernemers, natuurorganisaties en kanoliefhebbers slaan daarvoor de handen ineen. Samen brengen ze de faciliteiten voor ervaren én beginnende peddelaars op een hoger peil. De verwachting is dat daardoor nog meer kanoërs en kajakkers in Weerribben-Wieden komen varen.