Nationaal Park Nieuws

Plezier met DIY gezinsavonturen in De Wieden

Gebruik je spierballen, sjouw met takken en bouw een hut. Maak een natuurschilderij of bak je eigen oliebollen van zand! Trek je oude kleren aan en kom lekker buiten spelen. Het kan allemaal bij Bezoekerscentrum De Wieden.

Speel je graag een spelletje? Wat dacht je van een speurspel over het drijvende vlonderpad? In de winter is speuren extra spannend! Zie jij het eerst een reiger of een ree? Daar win jij de bingo mee. Dit pad drijft op het natte veen. Kies als je durft ook het glibberige knuppelpaadje tussen het riet! Ben je heel stoer en nieuwsgierig? Durf je jezelf het water over te zetten met een trekpontje? En houd je van struinen door de modder? Wil je wel eens lopen op drijvend land? Trek dan je laarzen aan! Ga op pad met de ontdek- en struinrugzak vol leuke opdrachten langs het laarzenpad. Met moddergarantie! Vergeet je kijker niet!

Meer info

In de kerstvakantie kunnen gezinnen op avontuur bij Bezoekerscentrum De Wieden. Tijdens de openingstijden kunnen kinderen en hun ouders samen de uitdaging aangaan met DIY gezinsactiviteiten. Plezier gegarandeerd!

Openingstijden van Bezoekerscentrum De Wieden in de kerstvakantie

Open van dinsdag tot en met zondag van 12 – 16 uur. Gesloten op eerste kerstdag, oud- en nieuwjaarsdag. Toegankelijkheid buiten openingstijden: Het vlonder- en laarzenpad zijn ook toegankelijk buiten de openingstijden van het bezoekerscentrum. De ontdek- en struinrugzak en het bingospel zijn alleen beschikbaar als het bezoekerscentrum open is.

Praktische informatie

Laarzen noodzakelijk op het laarzenpad. Honden kunnen helaas niet mee. De activiteiten starten bij bezoekerscentrum De Wieden, Beulakerpad 1 in Sint-Jansklooster.

Tip je vrienden

twitter facebook