Nationaal Park Nieuws

Tel mee met de Nationale Tuinvogeltelling

Tel je op vrijdag 28, zaterdag 29 of zondag 30 januari een half uur mee tijdens de Nationale Tuinvogeltelling? Op deze dagen vragen de Vogelbescherming en Sovon iedereen om de vogels in hun tuin of op hun balkon te tellen.

Alle tellingen samen geven een momentopname van de aantallen vogels die in de Nederlandse tuinen aanwezig zijn. Zo zien we hoe de vogels in onze tuinen zich ontwikkelen, en kunnen we ze beter helpen en beschermen.

Woon je in gemeente Steenwijkerland of gemeente Zwartewaterland? Dan is je tuin het verlengstuk van Nationaal Park Weerribben-Wieden. We zijn extra benieuwd welke vogels jij in de tuin ziet en hopen dat je meedoet! Ook Scholen, kinderboerderijen en andere groepen kunnen meedoen.

Vertel mij meer over de Nationale Tuinvogeltelling

Het is niet moeilijk: je hoeft maar een halfuur te tellen in je tuin of balkon. Het wordt je extra makkelijk gemaakt door duidelijke foto’s van verschillende tuinvogels een quiz, vogelgeluiden en een handig telformulier. Kortom; geen reden om niet mee te doen! Op de website van de Vogelbescherming kun je een overzicht downloaden van de meest voorkomende tuinvogels en het telformulier. De resultaten kun je via deze link doorgeven: mijntuinvogeltelling.nl

Tip: tel ’s morgens vroeg, dan zijn de meeste vogels actief en valt er dus meer te tellen!

Op naar een telrecord!

Vogelbescherming Nederland en SOVON Vogelonderzoek Nederland organiseren de Nationale Tuinvogeltelling vanaf 2001. Tijdens de Nationale Vogeltelling van 2021 deden bijna 200.000 mensen mee, waarvan 11.570 in Overijssel. Dat kunnen we vast verbeteren! Er werden landelijk meer dan 2.750.000 vogels geteld. Hopelijk verbreken we dit jaar het telrecord.

Tip je vrienden

twitter facebook