Wat te doen in de meivakantie

Leestijd 2 minuten

Hopelijk wordt het genieten geblazen onder het genot van heerlijke zonnestralen tijdens de eerste week van mei. Hoewel het rondom de coronamaatregelen nog altijd afwachten blijft wat wel of niet mogelijk is, zijn er genoeg corona-proof uitjes in Weerribben-Wieden voor jong én oud. Dus kun jij wel wat tips gebruiken? Lees dan verder!

Ga wandelend op pad (met beleefknapzak)
Alleen al vanwege de prachtige, rustgevende natuur is dit gebied het bezoeken waard. En eerlijk is eerlijk: de natuur is perfect om de anderhalvemetersamenleving te kunnen handhaven. Ga bijvoorbeeld wandelend op pad. Kies een mooie wandelroute uit of plan je eigen route langs de mooiste plekjes in het landschap. En wat ook leuk is? De beleefknapzak! Er is een speciale waterknapzak en een bosknapzak gemaakt met een aantal materialen om de natuur in en om Weerribben en Wieden te beleven. De ondernemers waar de beleefknapzakken gekocht kunnen worden, vullen de knapzakken nog aan met allerlei interessante -en soms lekkere- producten. Ze zijn o.a. te koop bij Camping de Hof in Giethoorn, Eethuijs de Steen in Willemsoord, Aan 't Wiede in Wanneperveen en bij Vakantieparken Weerribben-Wieden.

Zelf varen of je laten varen
Uitgewandeld? Ga dan varend op verkenning. Je kunt natuurlijk zelf gaan varen, huur dan een bootje, ouderwetse punter of sportief per kano maar je kan je natuurlijk ook laten varen; ga mee op excursie naar de mooiste plekjes. Met aansluitend een ijsje (wellicht alweer op een terras) aan het water. Veel te zien, evenveel te doen!

Fietsend genieten van pracht en praal
Natuurlijk kun je ook door de bossen, over de stuwwal door het coulisselandschap óf langs plassen en laagveen op je stalen ros. Neem je eigen fiets mee, of huur er eentje. En ja, behalve wandelroutes zijn er natuurlijk ook voor de fietsliefhebbers genoeg fietsroutes om uit te kiezen! Wil je wat meer avontuur? Huur dan een Fat Max E-step, Kickbike of E-chopper.

Steenwijk
Steenwijk

Cultuur snuiven of shoppen (op afspraak)
Voor wie van cultuur houdt, is er uiteraard ook van alles te beleven en ontdekken in de talrijke kleine historische plaatsjes in de regio zoals Steenwijk en Zwartsluis. Bezoek bijvoorbeeld eens een prachtig museum, of volg een workshop in een landelijk gelegen galerie. En lekker rondneuzen en winkelen (indien nodig op afspraak). Dat verveelt natuurlijk nooit.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

 1. Eten & Drinken

  Culinair genieten in Steenwijk

 2. UIT in de regio

  Kom shoppen in Steenwijk Vestingstad

 3. Natuur

  Mooie fotolocaties in Nederland: leg Weerribben-Wieden vast op beeld

  Erik
 4. Natuur

  Trek de wandelschoenen maar aan! Wandelen in waterdorp Giethoorn

Tip je vrienden

twitter facebook